Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jak w temacie chcę zdemontować środkową kratkę od nawiewu - tą nad radiem w E36. Po włożeniu zapachu wypadła jedna z łopatek i "podskakuje" w środku :mad2: . Próbowałem podważyć tą kratkę, ale nie chcę robić nic na siłe i przy okazji połamać jakieś zaczepy :doh: .

Jak to zrobić? Demontował już ktoś ta kratkę?

Edytowane przez radek_bmw
Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
Są całe (kratki) na wcisk. Ale ostrożnie bo ręki nie dam sobie uciąć (pamiętam że coś tak było ale w e-30). W e-36 jest pewnie podobnie.
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Remlen wydaje mi się, że muszą być jakieś zaczepy przy tej kratce, ponieważ trzyma się ona całkiem mocno i nie można jej tak łatwo wyciągnąć. Może faktycznie jest na wcisk, ale z jakimś wypustem?
Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
Tutaj trzeba wyciągnąć radio i na górnej ściance otworu po nim są dwie śrubki które trzymają kratkę. Po odkręceniu ich kratkę należy ostrożnie wysunąć zaczynając od prawej strony, jak troche wyskoczy to przesunąć ją jeszcze w prawą strone i mamy kratę wyciągniętą.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
To ja pewnie już nie miałem tych śrubek... :mrgreen:
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.