Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zamówiłem w końcu 20d i zastanawiam się nad dorzuceniem webasto zanim auto zostanie wyprodukowane.

Ma ktoś doświadczenie (może z poprzedniej wersji) jak szybko po odpaleniu w kabinie robi się ciepło?

Niestety w zimie auto często stoi na zewnątrz.

Pozdrawiam,

Mieszko

Opublikowano
Hej,

Zamówiłem w końcu 20d i zastanawiam się nad dorzuceniem webasto zanim auto zostanie wyprodukowane.

Ma ktoś doświadczenie (może z poprzedniej wersji) jak szybko po odpaleniu w kabinie robi się ciepło?

Niestety w zimie auto często stoi na zewnątrz.

Pozdrawiam,

Mieszko

Cze,

nie wiem dokładnie jak szybko się nagrzewa, bo w F15 mogę sobie:

- ustawić godzinę włączenia,

- włączyć zdalnie przez telefon,

- zdalne pilotem,

i podejrzewam, że tutaj też tak powinno działać - polecam - zimą bezcenne

Opublikowano
Na podstawie swojego F25 20d napiszę Ci, że letnie powietrze leci szybko bo jest jakieś elektryczne dogrzewanie. Działa to niezależnie od temperatury silnika.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki!

No niestety się spóźniłem o dwa dni - w momencie pisania posta auto już było w transporcie wodnym :(

Rzadko się zdarza - miesiąc przed terminem jest. Mówią że ktoś musiał zamówił podobne (a raczej kilka) i się wkleiłem w linię produkcyjną

Ale spoko, jak w F25 zrobili elektryczne nagrzewnice to i w G01 coś powinno być.

Zmierzę zimą i wrzucę posta.

Jak będzie lipa to się dokupi aftermarket.

Na dzień dzisiejszy u deleara w Krakowie dostałem informację że nie mogę zamontować ich seryjnego rozwiązania w momencie gdy już auto jest wyprodukowane.

Dziwne. Do starszych modelu dało się w serwisie za dyche max 12k zamontować.

Pozdrawiam!

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam nasze zimy są ostatnio słabe, natomiast najniższa zanotowana temperatura rozpoczęcia dla mnie pracy to -7stopni auto stało na zewnątrz 10 min jazdy i miałem juz 90stopni olej oraz wodę a fotel po 2minutach był gorący, także webasto, jak jest kasa to brać jak nie to grzane fotele i kierownica grzana za chyba 600zł czy 800zł i problem z głowy