Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Mam następujący problem z ustaleniem jak się nazywają części które są na poniższych fotkach:

https://zapodaj.net/8f5887ccaaa10.jpg.html

https://zapodaj.net/2097a2b3fd0fc.jpg.html

Mam wyciek płynu chłodzącego i zostało to zdiagnozowane jako wyciek z tego czegoś czarnego plastikowego do którego dochodzi rura, a szczegółowo z okolic tej śruby ( widać pocenie foto 2), druga sprawa to mechanik mówił że będzie musiał rozbierać to coś z fotki 1 i widać tam pękniecie i możliwe że również to trzeba będzie wymienić.

Czy jesteście mi w stanie powiedzieć co to są za części i czy wymiana tego będzie kłopotliwa? :)

Z góry dzięki!

Opublikowano
Taki zestaw będzie dobry. Dasz rade bez podnośnika. W e46 jest korek spustowy wiec już jest o wiele łatwiej. Poziom trudności oceniam na łatwy. tylko dobrze odpowietrz później. Ja zawsze odkręcałem wszystkie odpowietrzniki i zaczynałem lać płyn (pomału) tam gdzie zaczynał wyciekać z odpowietrznika zakręcałem i było zawsze dobrze. Później odpalić auto i dać nawiew min. na polowe i ogrzewanie na max i zagrzac silnik tez na max żeby otworzył głowny termostat. Później uzupelnic płyn jeśli bedzie taka potrzeba
Opublikowano

dzięki za wszystkie porady :) zakupie więc części i postaram się pogrzebać w następny week :) napisałeś że w e46 ale obecnie mam e90 tam też jest gdzieś ten korek spustowy żeby zlać płyn? To jeszcze tylko pytanie bo w e46 jak kiedyś wymieniałem termostat to tych odpowietrzników chyba było z 5 a w e90 widziałem chyba 2 - przy erg i koło wlewu płynu, jest gdzieś jeszcze?

Pozdrawiam