Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko czy w E 32 mozna wyregulowac szyberdach chodzi mi oto ze jak zamkne szyber normalnie to dach po zamknieciu jest jakby leciutko zapadniety a jak go leciutko otwieram na uchyleniu to wtedy wyruwnuje sie z linia dachu czy mozna za pomoca silniczka badz tej sruby ktora pokazuja w instrukcji wyregulowac go tak by po zamknieciu tworzyl jednolity dach bez zapadniecia co prawda nie cieknie ale nie estetycznie to wyglada moze wiecie jak go wyregulowac Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Wiesz w ferworze wydarzen najpierw sie pisze a pozniej mysli dzieki juz znalazlem tylko mam dylemat pisali o elektrycznym a taki mam ze za pomoca recznej korbki i mechanizmu mozna go wyregulowac bez zbednej ingerencji w demontarz samochodu badz tak jak w manualnym poluzowac te tylne srubki i go ustawic a potem dokrecic rozumiem ze chodzi o te srubki ktore widac po uchyleniu go do gory tylko jak je wyregulowac przy otwrtym zeby nie bawic sie w zamykanie i otwieranie na proby Pzdr MIREK

Opublikowano
Witam rozumiem ze mam wlozyc paluchy pod szyber od przodu i ciagnac w kierunku dacu do tylu tak jak sie otwiera pytam bo nie chce czegos urwac albo polamac i zakladam ze uda mi sie zdjac oslone to co dalej z ta regulacja co mam zrobic wole pytac najpierw niz pozniej cos popsuc przez niewiedze i miec wiekszy problem wiec uwazam niech madrzejsi odemnie sie wypowiedza i doradza ale tak to jest Cale zycie sie uczysz a i tak glupi umrzesz prosze o pomoc i opis krok po kroku co robic bo juz rozne wersje slyszalem i rozne czytalem Pzdr MIREK

Opublikowano

odsuń troszkę szyber do tyłu tak by był dostęp do początku jego tapicerki. Zaprzyj się nogami o szybę- żartowałem.

Jak go odsuniesz to tociągnij za tapicerkę do tyłu - kierunek odwierania dachu , następnie zamknij dach i tymi właśnie srubkami o których piszesz wyreguluj prawidłowe położenie dachu. następnie wsuń na swoje miejsce tapicerkę zwracając uwage na tylne zatrzaski - jak nie zaskoczą w swoje miejsce to podczas unoszenia dachu do góry nie będzie podnosić tapicerki.

To tyle popsuć nie powinieneś chyba nic .

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano
Wielkie Dzieki Kanap jutro od rana biore sie za regulacje jak cos zwale to bede z Parasolka jezdzil a tak apropo chodzi o te srubki w plastikowych trojkatnych oslonach bocznych ktore widac przy uchyleniu dachu i je mam luzowac dach ustawic w pozycji jaka mi odpowiada dokrecic i zalozyc te tapicerke ale mam ja wsunac zpowrotem w ten sam sposub co wysuwalem czy dobijac jak boczki drzwiowe przez uderzenie zeby wskoczyl a itak przy okazji czy jak tapicerka zeskoczy to czy da rade ja wyjac calkowicie bo bym sobie ja podepral nieco zwlaszcza na rantach Pzdr MIREK

Opublikowano

Chodzi o te śrubki które trzymają dach do prowadnicy - z dachu "wystają w dół uszy'' przykręcone zdajsie gwiazdką , musisz poluzować tylną i środkową a następnie regulacja i dokręcenie.

Tapicerkę nasuwasz spowrotem i dociskasz w kierunku przodu auta nie walisz nie dobijasz młotkiem tylko wpychasz i słyszysz klik. Zwracam kolejny raz uwagę na tylne prowadzenie tapicerki- zły montaż tapicerka się nie uchyla ku górze.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano

witajcie

czy nie popsuje se bryczki jak zamontuje szybę w dachu? Co możecie mi doradzić w tym temacie?

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

prezes, nie polecam. Ja mam szyberdach (co prawda fabryczny) i co rusz jakieś kłopoty. A to cieknie olej z miski przez uszczelkę, a to amortyzator do wymiany, a ostatnio musiałem oddać miskę do spawania. Wjechałem wtedy co prawda na studzienkę ale nie wiem czy to ma jakiś związek.

A poważnie, czy w E30 przejdzie ten numer z odciągnięciem podsufitki? Bo z jednej strony coś mi puściło i słychać szyberdach jak jadę z otwartym. Z tego co patrzyłem to trzeba odkleić tkaninę żeby się dostać do śrubek.