Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

mam problem, w mojej e-32 730 miałem zamontowany gaz KME na sterowniku Dream, wymontowałem go i pzrełożyłem do e-34 520 24V i jest mały problem, bo panowie nie powiedzieli mi, że mój sterownik nie będzie pasował. W e-32 jest półsekwencyjny wtrysk, sterownik działa inaczej niż w przypadku pełnej sekwencji w silniku 24V (tak mi wytłumaczyli). Więc czy ktoś posiada może sterownik OMVL Dream do pełnej sekwencji z wiązką lub inny. Mogę zamienić, kupić prawidłowy lub sprzedać mój sterownik jak ktoś potrzebuje, ma przejechany 20tyś.

[email protected]

Opublikowano

Fajnie by było jakby gazownicy wytłumaczyli Ci,

co to jest półsekwencja :?: :duh:

Z tego co ja wiem to jest wtrysk:

1. jednoczesny

2. grupowy

3. sekwencyjny

A półsekwencyjny :?:

Jak masz sterownik silnika Monotronik to masz wtrysk sekwencyjny, a nie półsekwencyjny.

Opublikowano
Jest też coś takiego jak półsekwencja.

Podobno niektóre samochody tak pracują, że przy niskich obciążeniach jest sekwencja, która przy wyższych obciążeniach zmienia się we wtrysk grupowy.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Jest dodatkowy wtrysk używany podczas rozruchu. Ale to jest wtrysk jednopunktowy. Silniki z wtryskiem bezpośrednim tworzą mieszankę uwarstwioną, mają one często dodatkowy wtrysk w celu utworzenia mieszanki niejednorodnej. Ale to też nie jest półsekwencja.

Jaki sens miałoby stosowanie okresowo wtrysku grupowego :?:

Przecież to marnowanie paliwa. :duh:

Opublikowano
Nie wiem, nie ja to konstruowałem :wink: Słyszałem o takich wynalazkach u producentów instalek i od kilku gaziarzy ale ile w tym prawdy nie wiem. Jeśli chodzi o półsekwencje to u mnie w sofcie jest opcja - półsekwencja, fullgroup. Producent instalki używa takiego określenia, może błędnie ale rzeczywiście jedni mówią, że jest coś takiego inni, że nie ma.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Panowie,

wszystko fajnie, ale mój komputer do gazu nie pasuje i potrzebuje do pełnej sekwencji. Czy ktoś posiada takie cudo, albo jakiś telefon do gazowników!!! z Krakowa lub okolic co mogą mi pomóc w tej sprawie

Pozdrawiam