Skocz do zawartości

Dziwna praca silnika BMW e91 n47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy. A więc czasem co jakiś czas silnik klekocze jak gdyby spalał stukowo ( tak mi się zdaje) gdy np jadę na 3 biegu i mam 2.5 pmr na obrotomietrzu po dopuszczeniu gazu słychać klekot... A na biegu jałowy jak trzymam na 2.5 pmr silnik faluje i wibruje zmienia dźwięk co może być przyczyną takich objawów?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przeszukałeś forum?
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
najlepiej nie wyjeżdżaj tym autem, poszukaj dobrego mechanika który to ogarnie
Opublikowano
  • Autor
I co ciekawe jak zrobię większą trasę na jakiś czas jest spokój. Jeżdżę tak już jakiś czas ale zaczyna mnie to drażnić byłem u mechanika sprawdził korektę wtrysków mówi że jest w tolerancji i że niby jest ok ale jak u niego byłem akurat to zjawisko nie zachodziło
Opublikowano

Ja bym zaczął od sprawdzenia najtańszych rzeczy. Może masz zasyfiony filtr powietrza i przepływomierz wariuje.

Filtr paliwa kiedy wymieniałeś ?

Opublikowano
  • Autor
Filtr powietrza ma 3 miesiące i czuściłem całą puszkę i dolot plus odmę A filtr paliwa nie wiem kiedy był wymieniany
Opublikowano
  • Autor
Nie wywala żadnego błędu ani nic tak jak było by wszystko ok
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po Twoim opisie najprawdopodobniej panewka ale mechanik lepiej oceni.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Panewka raczej odpada bo jak już by zaczęła klepać to by ulegała A nie raz bywa że i 3 4 tyś zrobię i nic
Opublikowano
  • Autor
Panewka raczej odpada bo jak już by zaczęła klepać to juz by klepałsała A nie raz bywa że i 3 4 tyś zrobię i nic