Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z panorama gdy pada dluzej i mocniej deszcz zaczyna mi przeciekac panorama a woda zbiera sie i kapie z tego komputera z otwierania i zamykania panoramy oraz znajduje wode w szoferce.
Opublikowano

Masz pewnie niedrozne kanały odprowadzajace wodę...jak otworzysz panoramę z przodu koło szyn z prawej i lewej masz dziurki do odprowadzania wody pewnie są zatkane i woda wieża się do środka....weź butelkę polej tam i zobacz czy schodzi A jak konto drucik i kompresor...woda ma wyplywac przy nadkolach

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokładnie, pod nadkolami są wystające gumowe przedłużenia kanału odprowadzającego wodę. To w tym miejscu zbiera się najwięcej zanieczyszczeń z jezdni, które mogą blokować swobodny przepływ wody. Należy je udrożnić. Warto również zakonserwować wszystkie uszczelki dachu, nawet we własnym zakresie porządnie je umyć i zaimpregnować środkiem do konserwacji uszczelek.

A czy wszystkie szyby aby na pewno dobrze się licują z tą uszczelką wokół dachu? Być może wymagają korekty położenia - chętnie doradzimy.