Skocz do zawartości

Elektryk wirtuoz-Znawca BMW(Chętnie TDS) -poszukiwany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety już myślałem że będe miał spokój:( .Do czasu.

Od dwóch miesięcy walcze z poborem prądu.

Wygląda na to że coś mi wyczerpuje akumulator.

Co ciekawe pobór wskazany na miernikach nie wykazuje awarii.

Na zdrowy rozum wygląda na to że żre "coś" okresowo ale za to sporo :( .

Oczywiście autko było u elektryka . W międzyczasie został wymieniony akumulator na fabrycznie nowy i dobrej firmy a mój elektryk dalej "nie widzi" awarii.Oczywiście on nie ma komputera ale ma miernik i faktycznie

ładowanie i pobór prądu wygląda na najzupełniej normalne zarówno podczas pracy jak i na postoju.

Ale przecież coś jest nie tak bo potrafi po dwóch dniach wyczerpać cały prąd do stanu "martwego". Nawet nie otwiera centralnego :cry: .Alarmy są odłączone i tylko pobiera dioda radia ( Bavaria Bussnes ) oraz fabryczny immobillizer w kluczyku.

Wóz jest w bogatej wersji chyba nawet z grzaniem kluczyków.

I właśnie mam podejrzenia co do tego grzania :shock:

I tu mam do Was pytanie.Czy ktoś ma poleconego elektryka w W-wie i okolicach.Oczywiście musi być to człowiek który raczej wie co jest grane

i zna się na instalacji starszych BMW ze szczególnym uwzględnieniem TDS-ów automatów.

Chyba do tej pory niestety nie dotarłem do odpowiedniego człowieka.

A byłem już u kilku i zawsze się kończyło tak samo czyli: " Panie !!! .......

Ja jestem mistrzem świata i wóż jest idealny więc wymienimy :to,to oraz tamto i będzie pięknie tylko daj pare złoty :D " a po kilku dniach jest to samo:(

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano
Podobo, kilka osób mi to mówiło, że na Ochocie na ul. Harfowej jest bardzo dobry elektryk samochodowy. Może podjedź tam i niech zobaczy co i jak.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
Hm ... miałem to samo w swojej E-39 ... u mnie problemem było przy zamknięciu drzwi jest ten tak jakby zatrzask który włącza i wylącza swiatło.Niewiem jak to nazwac.Światło w samochodzie samo sie zapalało i to wyładowywało akumulator.Zmieniłem to tylko w jednych drzwiach od kierowcy,kosztowało mnie to 30zł używka i jest spokój do dzisiaj.To miesci się na słupku od auta.