Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy 318 ti AUTOMAT - dziura w mocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy drodzy powiedzcie mi - czy ja sie czepiam?? Czy to uroda modelu...

W moim Compakcie (jak w temacie) jest taka "dziura w mocy" pomiedzy 2500 a 3000 obrotów - autko naprawde fajnie jedzie - ale powyżej 3000. Do 3000 - mizeria. Sprawdzilem absolutnie wszystko - łącznie z tym, ze samochód spędził 2 doby w "Serwisie Autoryzowanym BMW". Czy te typy tak maja?? czy powinienem dalej szukac??

Może ktoś w krakowie lub okolicy ma takie autko - zeby porownac dynamike??

Pozdrawiam

Opublikowano
to chyba normalka, w "moim" 318i (E36) w manualu motor tez zaczyna sie budzic powyzej 3k

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
Ja rozumiem że benzynowe silniki o małych pojemnościach lubia wysokie obroty. Ale... ostatecznie to auto ma 140 koni, do tego przelotowy wydech... a przy starcie z miejsca mam wrazenie ze złoi mnie każdy Lanos...
Opublikowano
zauwaz ze przyspieszasz dzieki Nm a nie KM, takie 318i ma 168Nm przy 3900obr/min a twoj 180Nm (czyli zaledwie o 12 wiecej) przy 4300obr/min

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

Kolego moim zdaniem sie czepiasz!

1. to automat-jak bedziesz go z miejsca deptał i na zimno to twój kolejny post: zamiana automatu na manual

2. moje e34 do 3 tyś również poprostu jedzie ale powyżej jest rakieta m20b25 automat

3. poza tym gdzie sie tak rozpędzisz?

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano

No i tu jeste jedna podstawowa różnica - twoje auto do 3k poprostu jedzie a moje do 3k poprostu NIE JEDZIE.

A automatu nigdy nie zamienie na manual - ślubowałem :)