Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę wymienić akumutor w moim 525d E60 LCI, prod. 07.2007

Mam teraz orginal BMW 90Ah 900A 160RC , 118668-20, data wbudowy nie znana, ma conajmniej 6-7 lat.

Co mam kupić i gdzie, kto moze w Nysie do Opola zaprogramować nowy akumulator?

Proszę o wskazówki?

Pozdrawiam

Krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz zamontować 80AH AGM ale trzeba pamiętać aby zakodować nową pojemność, z resztą jak będziesz robił to u Rogera to on doskonale zna się na tym. Tu masz nowy AGM 80AH w dobrej cenie: https://allegro.pl/nowy-akumulator-mercedes-benz-12v-80ah-agm-800a-i7438580608.html
Opublikowano
Też polecam Banner AGM 92Ah, był montowany na pierwszy montaż. Sam go używam od 3 lat i żadnych problemów. Inne firmy takie jak Varta, Bosch, Centra też moją podobne ceny dla wersji AGM tej pojemności.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo taki miał fabrycznie. Jeśli posiada odzysk energii z hamowania to zwykły kwasowo ołowiowy się nie nadaje.
Opublikowano

Jestem sam za kupnem akumulatora typu AGM. Są po prostu lepsze i na tym mi zależy.

Jednak wolę polski produkt niż nawet trochę lepszy zachodni i dlatego będzie to pewnie Centra CK950.