Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o poradę.

Szyberdach pierdzi i krzywo działa - a właściwie krzywo nie działa.

Zawsze był uchylony - lato zima.

Ktoś mi go przymknął na siłę.

Potem ja zamknąłem w zimie a był jeszcze lód - pierdział, ale jakoś go wyrównałem i działał.

Kilka miesięcy temu zaczął pierdzieć i wszystko było krzywo - lewa prawa strona.

Pod mechanizm podłożyłem podkładki żeby pracował inną częścią zębatki - działało jakiś czas, ale znów pierdzi - zębatka skacze po linkach.

I teraz nie wiem co zrobić - mam partyzancki plan - żeby wyciąć plastik i ścisnąć blaszaną prowadnicę linek by one bardziej przylegały do zębatki - potem te blaszki jakoś usztywnić - zalać klejem. Docisnę linki do zębatki i nie będzie przeskakiwał. Ale może lepiej zmniejszyć opór linek?

Tylko jak to zrobić? Szyba, podsufitka, prowadnice? Może linkę obrócić o 180 stopni? Można?

Przeskakuje zębatka na linkach - zębaka wizualnie dobra, linki też.

Ma ktoś plan w którym można to pokonać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest zawsze do zrobienia, ale może jest jakiś patent - najpierw pomogło ustawienie mechanizmu na podkładkach - może ktoś zna inny?

Coś przeczyścić żeby opór zmniejszyć - tylko nowy?