Skocz do zawartości

PROSZE O INFO JAK SPRAWUJA SIE PIĄTECZKI Z ROCZNIKÓW 91-94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM SERDECZNIE MAM PARE PYTAŃ DO WAS KOLEDZY BO CHCIAŁBYM KUPIĆ SOBIE SWOJĄ UPRAGNIONĄ BMW 5 E34 ALE NIESTETY NIE STAC MNIE NA NOWSZY WIEC MUSZE WYBRAC JAKIS Z 91-94 ROCZNIKA WIĘC PROSZE O JAKIEŚ INFO OD URZYTKOWNIKÓW TAKICH BEMEK :) CIEKAW JESTEM CO SIĘ NAPRZYKŁAD NMAJSZYBCIEJ NAJCZĘŚCIEJ PSUJE JAK CZESTO ITP. BEDE WDZIĘCZNY ! POZDRAWIAM ! MICHAŁ

Opublikowano
Mam e 34 520i z 92 roku. Jest to moja piąta bmka i jak narazie oprócz normalnej eksploatacji (klocki tarcze płyny) miałem tylko jedna powazna awarię na drodze padła mi pompa wodna. A tak pozatym to komfort i Bardzo Miłe Wrażenia.Części tez nie sa tak drogie jakby się wydawało więc mit Bedziesz Miał Wydatki sie nie sprawdza. :roll:
Opublikowano (edytowane)

sprawuje sie swietnie ale wymaga troski jak kazde uzywane auto. moja w momencie zakupu jesienia '05 79kkm przebiegu teraz 98kkm calkowicie oryginalny. koszty jak dotad od momentu zakupu poza ubezpieczeniem i kosztami rejestracji (auto sprowadzone z wloch, gotowe do rejestracji cena wtedy 12000PLN):

konieczne:

2x wymiana oleju mobil1 5W50 + filtry oryginal - 500 PLN

filtry paliwa, powietrza oryginal - 120 PLN

klocki przod i tyl i tarcze przod ATE - 600PLN

olej skrzyni i dyfra 130 PLN

opony zimowe 1100PLN nowe 4 szt

swiece oryginal 180 PLN

kola alu na lato z oponami 1200PLN uzywane 5 szt

sprzeglo sachs + simmering skrzyni z robota 800 PLN

amortyzatory przod sachs 650PLN

niedzwiedz lock 550 PLN

+ moje zachcianki

radyjko bavaria business C rds + zmieniarka 6CD 400 PLN

oryginalne nowe halogeny hella 350 PLN

navi tomtom 1000 PLN

teraz szykuje sie przeglad zawieszenia najprawdopodobniej wymiana srodkowego drazka w ukladzie kierowniczym i byc moze amortyzatory tyl + pozostalych plynow ustrojowych (hamulcowy, wspomagania, chlodzacy)

+ rzeczy planowane na przyszlosc

- kierownica MPower

- galka biegow MPower podswietlana

- wymiana tapicerki drzwi lub jej naprawa (odkleja sie od upalow)

- utrzymanie auta w jak najlepszym stanie przy uzyciu w miare mozliwosci oryginalnych czesci lub dobrych zamiennikow

spalanie po warszawie ok 12l, w trasie 7,5-9 zaleznie od stylu jazdy

ani przez chwile nie zalowalem zakupu :cool2:

Edytowane przez qba_m

pozdrawiam

qba_m

• Moderatorzy
Opublikowano

WITAM SERDECZNIE MAM PARE PYTAŃ DO WAS KOLEDZY BO CHCIAŁBYM KUPIĆ SOBIE SWOJĄ UPRAGNIONĄ BMW 5 E34 ALE NIESTETY NIE STAC MNIE NA NOWSZY WIEC MUSZE WYBRAC JAKIS Z 91-94 ROCZNIKA WIĘC PROSZE O JAKIEŚ INFO OD URZYTKOWNIKÓW TAKICH BEMEK :) CIEKAW JESTEM CO SIĘ NAPRZYKŁAD NMAJSZYBCIEJ NAJCZĘŚCIEJ PSUJE JAK CZESTO ITP. BEDE WDZIĘCZNY ! POZDRAWIAM ! MICHAŁ

Zanim zaczniesz pisać następny post zapoznaj się z Regulaminem.

Wyłącz Caps Lock i przestań pisać boldem :!:

Chyba że masz ochotę zacząć zbierać ostrzeżenia. :roll:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Witam ze swojej strony dodam że wybur trafny ja mam e-34 91r 2litry spalanie miasto 12 trasa 8 na spokojnie silnik 24v

auto bardzo fajne ja osobiście mam problem nie trzyma zawsze obrotów spadają na luzie około 500 a czasami mam 800 warto to sprawdzić przed zakupem !!! poza tym wszystko ok

Opublikowano

witam mam 525i 24v vanos z 92 roku polecam taką bume kupiłem od kolesia przejechałem ok.30000 tys.km. i chodzi super jedyne co trapi moje auto to drążki stabilizatora wymieniam je 2 razy w roku może dlatego że jeżdże na 225/50/16 ale poza tym jak trafisz na zadbaną i z pewnego zródła to tylko brać i jezdzic polecam....

pozdro

Opublikowano
Ja mam 524TD e34 z `91. Jak na razie wymienilem plyny, rozrzad i tylne amortyzatory. Autko ma przejechanie okolo 275tys i spawuje sie na razie bez zarzutu (i mam nadzieje ze tak zostanie).
Opublikowano
Kumpel wlasnie sprzedal 520 z 91 roku z przebiegiem 430 tys km - do dzisiaj nie moze przestac jej chwalic pod kazdym wzgledem - auto kupil jak mialo cos ok 200tys i do samego konca nie robil ani skrzyni ani silnika ani mostu :jawdrop: