Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pacjent to E84 polift (2013), zmieniam zwykłe lampy na xenon z ringami led. Zrobiłe wg. opisu z e90 tzn. dodałem masę do pinu 2 ( dla xenona) oraz dołożyłem pin 5 (sygnałowy) i dopiąłem go do PIN41 FRM . Po zakodowaniu pod xenon, jest mały (duży :wink: ) problem. A wiec włączając światła wszystko działa tzn. świecą ringi i xenon. Działają drogowe, kierunki. Postój też działa. Jednakże po przełączeniu w tryb A (automat) wszystkie światła z przodu gasną. Nie działają światła do jazdy dziennej. Zapala się kontrolka świateł postojowych ( w liczniku) i sygnalizuje błąd. Dziwne, że tylko po przełączeniu w tryb A (automat- światła dzienne) są takie "cyrki". Czujnik zmierzchu działa poprawnie. Nigdzie nie mogę znaleźć schematu podłączenia lamp przednich do e84 z lampy LED polift :? . Czyżby lampy xenon led maiły inny rozkład pinów do jazdy dziennej ??? Może ktoś z kolegów wie o ci chodzi ??? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. A i po przełączeniu w tryb A i po powrocie przełącznika w pozycję światła mijania ringi już nie świecą (tylko xenon).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

- Schaltbilder und Funktionsbeschreibung / Karosserie / Beleuchtung / Fahr-/Fernlicht/Lichthupe

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e84-x1-xdrive35i-sav/wiring-functional-info/body/lighting/driving-light-high-beam-headlight-flasher/pkfLaoq

- Schaltbilder und Funktionsbeschreibung / Karosserie / Beleuchtung / Automatische Fahrlichtsteuerung

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e84-x1-xdrive35i-sav/wiring-functional-info/body/lighting/automatic-driving-lights-control/u8MV7IW

Pozdrawiam Andrzej