Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczęło się ... będę zadawał dużo pytań.

Jestem od soboty użytkownikiem 535d +, mniej więcej przekazano mi ile było koni i momentu po programie powinien mieć ale mając okazję depnąć na trasie zdziwiło mnie że 265 km/h i dalej się napędzało.

To ile ona jedzie na maksa ?

Oczywiście rozważam zweryfikowanie mocy i na przyszłość wagnera i dawnpipie, nie do wyścigów i walki o cyfry ale choćby po to żeby przy jakiejś okazji zwykle f10 czy e90 335d z 4ką z przodu mnie nie zrobiło - ot taki kaprys

Opublikowano

Czytam..... patrzę na ilość Twoich postów... i nie wierze że takie pytanie zadałeś :mrgreen:

Poleci tyle ile się rozpędzi :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

No ... ok.

Odpowiedź "poleci tyle ile się rozpędzi" mnie nie zadowala.

Mam doświadczenie na forum, ale nie w e60 tylko w e46.

Poza tym jeżdżenie prędkością maksymalną nie jest takie powszechne jak się wydaje nawet wśród użytkowników bmw.

W przypadku sportowych motorów takie pytane nie budzi wątpliwości, bo co sztuka nawet tego samego modelu to inny vmax

Opublikowano

No ok ;D

To ja Ci powiem tak.... mało kto sprawdza Vmax z jednego powodu.... ze strachu ;)

A bo policja.... mandaty, punkty etc

A bo niebezpiecznie...

A jak sie rozwali ? ;p wszak diesel nie lubi obrotow :D

Ja choć mam 530d to osiągami zbliżoną do dłubanej 535d i powiem Ci że max co jechalem to 250 km/h :) Bardziej rajcuje mnie sprint 0-100 gdzie w zasadzie nawet 450 konne 535d nie ma do mnie startu ;) Nie jeden juz na światłach sie zdziwił :mrgreen:

Ps. Jeżdżę tez szlifierką.... Tylko dawcy napitalaja żeby zobaczyć czy jego sprzęt pójdzie 1km/h wiecej od sprzętu kolegi. Dla mnie głupota :duh:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano

:? nie brałem w ogóle takiej ewentualności ... jak strach

Nikt nie mówi, żeby sprawdzać w mieście a vmax niech potrwa kilka sekund a nie kilkadziesiąt, ale ok.

Wiedziałem ile mój touring jedzie gorzej od sedana czy coupe, wiedziałem ile jechał przed a ile po programie itp - zawsze to było dla mnie pewnym odniesieniem, jak w każdym samochodzie gdzie cokolwiek zmieniono.

535d jest moim pierwszym 5er i pierwszym w życiu automatem, słabo mi wychodzą starty.

Sprint sprintem ale ostrzegano mnie że AT nie lubi sprintów spod świateł, częściej widziałem że użytkownicy rajcują się czasem 100-200 kmh

Nie wiem czy masz opis modyfikacji na tym forum czy na sporcie, ale chętnie poczytam - ja na wagnerze i DP zacznę i zakończę.

Wiem na pewno, ze 535d lepiej od 530d znosi dłuższą jazdę z wyższą prędkością.

Co do motoru - od 7 lat nie jeżdżę i do tego nie wrócę jak również nie wrócą pewne czasy ( ekipy rozbite etc )

Dla mnie największą głupotą jest jazda z pasażerem na motorze.

V-max nie jest zablokowany na 250km/h?

Właśnie dlatego duże było moje zdziwienie jak przekroczyłem i napędzało się dalej

Opublikowano
słabo mi wychodzą starty.

W automacie wciskasz gaz i tyle w zasadzie więc nie wiem co Ci źle wychodzi ;) Chyba że spróbuj na manuala przerzucić i ruszać z 2ki. Chociaż nie jestem pewien czy jak nie depniesz całego gazu to nie przerzuci na 1kę.

Sprint sprintem ale ostrzegano mnie że AT nie lubi sprintów spod świateł, częściej widziałem że użytkownicy rajcują się czasem 100-200 kmh

Żadna skrzynia nie lubi sprintów od zera... A użytkownicy rajcują się czasem 100-200 ponieważ 0-100 ciężko zmierzyć w RWD jak i w FWD. Tylko na co komu dobry czas 100-200 skoro w mieście się tego nie używa... poza terenem zabudowanym też nie a autostrad w polsce nie ma :duh:

Mam w domu jedno FWD 1.9tdi z mocą 101ps@205ps/467nm i to jest porażka jakaś z trakcją. Do 80km/h trakcja nie istnieje (225/45R17). RWD wygląda pod tym względem lepiej ale powiedzmy z 300ps i mamy trakcje z głowy do 60-70 km/h czy więcej ? Mówie cały czas o E60 i tego typu podobnych autach.

Znowu ktoś powie że 4x4 to straty w przyspieszeniu... tylko że na co dzień to same zalety i tak naprawdę ciężko złoić takie auto.

czy masz opis modyfikacji na tym forum

Coś tam jest... nie za wiele. Na sporcie nic o mnie nie ma.

na wagnerze i DP zacznę i zakończę

Wagnera do seryjnych turbin ? Po co ? DP to zło. Wygrzeb sobie DPFa i zostaw kata. Przynajmniej nie bedzie walić jak z jelcza a osiągi się nie pogorszą.

Wiem na pewno, ze 535d lepiej od 530d znosi dłuższą jazdę z wyższą prędkością

Dlaczego ?

Co do motoru - od 7 lat nie jeżdżę i do tego nie wrócę jak również nie wrócą pewne czasy ( ekipy rozbite etc )

Dla mnie największą głupotą jest jazda z pasażerem na motorze.

Ja szlifierką jeżdżę stosunkowo od nie dawna, choć z motocyklami mam styczność od ponad 20 lat kiedy to za kurdupla wsiadało się na małą motorynkę. I później cały czas jakiś jednoślad był obecny w moim życiu. Pasażerowie mi nie przeszkadzają... czasy zasuwania mam już dawno za sobą.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano

Sprzedający coś mówił, że na manualu nie przerzuci sam.

7 lat mam e46 a z czego 6 po programie 202/420 albo 440 jazdy głównie po mieście i do dziś skrzynia oraz sprzęgło wytrzymały a chętnych na sparingi w koło pełno.

Ja nie neguje tego, ze ktoś ma widzi mi się i mierzy czas od 100-200 oceniając efekty, bardziej wymierne są jednak wskazania 0-100, choć nie ukrywam docelowo e60 ma być tylko na trasy.

Mnie w tygodniu rzucało między 80-90km/h, oczywiście na suchym.

Grzebane już coś było przy układzie wydechowym, program od TC - wykresu nie mam.

Pewnie się ustawię do kogoś na korektę.

e46 robiłem w mr-motors/r-performance u Rogala.

Fmic i pełen przelot we własnym zakresie. Program jest bezdymny zasadniczo.

Większy cooler nawet przed programem w mojej e46 zmienił charakterystykę na plus co miałem okazję przetestować, stąd pomysł na wagnera.

Mnie AWD nie pociąga.