Skocz do zawartości

[320d] elektronika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj moje e46 mnie coś trochę zmartwiło.. wracając z pracy dostałem taki komunikat na desce:

IMAG0951.jpg

dodam tylko ze obie kontrolki zapaliły się jednocześnie (podczas jazdy) z piszczącym dźwiękiem.

Co może być nie tak ? E46 320D 150KM rocznik 2005

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
O Boziu:) podłącz pod kompa i zobacz co za błędy masz w module DSC. Bez odczytania błędów nic się nie dowiesz.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
albo ktorys czujnik abs. ale jak piszczy to slabo... moze tarcza jest tak cienka ze zaczyna plynu brakowac.
Opublikowano
  • Autor
dziwna sprawa bo auto było dosłownie 2 tyg. temu na przeglądzie, przeszło bez problemów. Nie wiem nie znam się na samochodach ale mogło by coś takiego u diagnosty wykazać wtedy ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zależy na co Ci patrzył diagnosta jak nie sprawdzał grubości tarcz to nie widział. Zrób tak jak kolega wyzej pisze . Diagnoza komputerowa. Ale na samym początku mozesz sprawdzic poziom płynu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kontrola trakcji nie ma nic do poziomu płynu hamulcowego, gdyby było mało świeciłby wykrzyknik na czerwono. Robiłeś coś w zawieszeniu? Może być problem ze zbieżnością lub którymś czujnikiem abs.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor

płyn hamulcowy jest jak najbardziej w porządku, zbieżność mówisz? hm 1,5 miesiąca temu kupowałem nowe letnie opony. Zawieszenie jest fabryczne nikt tam nic nie majstrował.

Ale dodam że przekręciłem stacyjkę, zapaliłem motor i kontrolki pogasły znowu.. auto stoi od mojego przyjazdu już jakieś 50 minut i tak jakby problem zniknął, aczkolwiek wierze że jutro problem się powtórzy znów podczas jazdy ;/

może czujniki się zasyfiły zabrudziły pozatykały ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może być gdzieś uszkodzona izolacja przewodu lub wtyczka nie siedzi dobrze w gnieździe i stąd problem, ale z reguły tak właśnie wygląda początek końca czujnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Możemy tak wróżyć cały dzień, ale do puki nie podasz kodu błędu z modułu DSC to będą tylko wróżby. Auta teraz wysterczy podłączyć do kompa i same ci powiedzą o co chodzi. Tylko podłączaj pod coś do BMW, żeby kody błędów coś nam powiedziały.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
no dobrze zobaczymy tylko mam pytanie czy po podłączeniu do komputera wyskoczą te błędy jak zniknęły już te kontrolki ? w sensie czy one muszą się zapalić żeby komputer coś wykrył czy to nie ma znaczenia (nie muszą się palić) tak jak mówiłem nie znam się na tym ;) proszę o wyrozumiałość :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Są już zapisane. Tylko nie znajdziesz ich w module silnika, tylko w DSC. Żadne błędy same nie znikają. W pamięci moduł ma je zapisane do czasu usunięcia. Musiałbyś podjechać do kogoś od BMW kto ma chociaż INPE lub coś nowszego.