Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie . Baran tzw. mój kolega który rzekomo poznał NCS , wyłączając mi ryglowanie zamków powyżej X km spierdzielił cały soft , kto mógł by mi pomóc w naprawie tego ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co właściwie się stało ? auto pali ? , jak masz działającą INPE i NCS i dostęp do sieci w laptopie to mogę Ci to ogarnąć przez TeamViever .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Pierwsza rzeczą jest to że w inpie mam vin ''999999999.'' druga rzecza jest to że nie łączy mi się przez EWS i wyskakują błędy coapi , zmieniając na inny łączy się lecz nr vinu jest inny , a przede wszystkim mam błąd w liczniku po tym zabiegu . Tak posiadam wszystko , szukam gdzieś jakiś informacji na ten temat bo ogólnie jestem w tym zielony

Tak wygląda Inpa :

4cd846eaf3bc.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

999 to nie numer vin

bmw e46 przed 2001/09 ma ZCS (trzy kody GM SA VN to opis samochodu ) i moduły komunikacyjne EWS i KMB

po 2001/09 jest inny system kodowania taki jak w nowszych modelach FA/VO zmieniły się też moduły komunikacyjne AKMB i ALSZ

czyli zegary i sterownik świateł

masz krzaki w EWS dlatego że pewnie to model po dacie 2001/09 i masz FA wybieraj do kodowania zamiast EWS AKMB

vinu e e46 nie można zmienić NCS w zegarach i silniku EWS nawet w LSZ więc kolega nie mógł tego zepsuć

zakoduj do serii KMBI i gotowe

expertmodus

F1 > F3 > E46> AKMB>OK >F6 > F4 > KMB (AKMB) > OK > F3 wykonaj i gotowe zresetuje się godzina i data i wszystkie dane wrócą do seryjnych ustawień w zegarach