Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich - na razie nieoficjalnie ;)

Miałem tego nie robić - ale dzić obejrzałem to auto

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1469184

Wrażenie sprawia nawet pozytywne.....

Przychodzę więc na to forum i - znów pozytywne zaskoczenie. Wy tu zdaje się nie nosicie dresów w złym tego słowa znaczeniu,. To zachęca mnie do zadania Wam pytania: WARTO ? A może ktos z Was zna to auto ?

Poprzedni właściciel to ponoć pasjonat BMW z Torunia - może jest wśród Was ...

Pisząc "warto ?" nie namawiam nikogo telepatycznej oceny stanu auta.

Na temat silnika 2.4D specjalnie dużo nie znalałem w faku - więcej jest o turbodizlu. ja celowo wybieram wolnossącego. Auto nie ma służyć do wyścigów, tylko do normalnej jazdy. Autem ma jeździć kobieta - i to nie byle jaka, bo moja ;) A jeśli auto będzie dobre- to może wychowa dwóch pasjonatów marki - czyli moich synków.

Czy takie auto szybko się rozgrzewa ? Ile trzeba jechać, by w czasie normalnej zimy zrobiło się ciepło ? Dla prównania - w VW Golfie ciepło było dosłownie po kilku metrach jazdy - w fiacie uno po kilku kilometrach :(

Silnik ma 250.000, chodzi równo, nie dymi.

Na co zwracać uwagę przy zakupie takiego dizla ? W faku jest sporo porad dot nadwozia - czytałem - i silników benzynowych - to z kolei nie dla mnie.

Bedę wdzięczny za odpowiedzi. Pojutrze jadę na podnośnik.

Opublikowano
Ogromna cena jak na e30 w dieslu. Poszukaj lepiej ete 2.5 albo 2.7 - silniki benzynowe o niskim spalaniu takie hm... "benzynowe diesle". Wg mnie zdecydowanie zbyt duza cena.
Opublikowano

Skąd taka cena ??? Kolega miał do sprzedania 324td za 3700pln i naprawdę była śliczna nie bita i z doskonale działającym automatem :!: Cena jest kosmiczna :duh: Za takie pieniądze masz 525tds też nie koniecznie w stanie wskazującym na złomowanie :nienie:

A te zdjęcia w nocy , o co chodzi , tak sie pokazuje jakie auto jest piękne i zadbane ?

Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano

cena moze i wysoka ale jak chce tyle wydac to jego sprawa jezeli auto jest naprawde super to oferta godna zainteresowania a z TDS moze miec spore problemy lepiej miec silnik M21 niz M51 no i E30 jest w sam raz dla kobiety ale to tylko moje zdanie :mrgreen:

moze ktos mu odpowie na te pytanie bo ja zapomnialem jak szybko sie nagrzewa wnetrze daaawno nie jezdzilem dieslem...

a dobry silnik 2,4d dlugo posluzy :D

moje modele
Opublikowano

ogloszenie wygląda interesująco, jesli odpada wycieczka za granice. właściciel pisze o wymienionych amortyzatorach, tarczach i innych. warto sprawdzic czy tych podzespolow nie wstawil uzywanych. nie jestem handlarzem, ale jesli on z lichego stany wyprowadzil je na taki jak pisze, to po niewielkim stargowaniu wg mnie jest warta tych pieniedzy.

sporo e30 ktore sie widzi przyprowadzone na handel nie ma prawie hamulcow, tlumik do wymiany, elementy metalowo-gumowe w zawieszeniu tak samo, do zrobienia sa duperele, cos tam troche zardzewiale czy do obmalowania... takie autka kosztuja bardzo malo (choc czasem cos ladnego sie trafi) i zwykle kupuja je mlodzi lub nowicjusze w dziedzinie bmw, i nie przeszkadzaja im 'detale', ktore z czasem 'sie zrobi'. trzeba pamietac ze bmw to nie fiat, i dobre podzespoly troche kosztuja. co do dizli: nie moja dziedzina. ale do jazy po miescie to chyba oszczedny silnik i sie nada.

co do ogrzewania: nagrzewa sie bardzo szybko zima, podczas deszczu nie paruje, a jak juz to szybko mozna pare sciagnac nawiewem. wogole uklad ogrzewania/przewietrzania dziala bardzo sprawnie, regulacja intuicyjna, generalnie zero problemu i brak jakichkolwiek zmartwien. problem moze byc tylko wtedy jak sie jakos woda do silnika dmuchawy dostanie. on jest lozyskowany na takich tulejkach, niesamowicie twalych, ale zacieraja sie po kapieli. uzywany element: 80-100zl. kolega pewnie pyta bo jezdzil fiatem?

aa, i warto sprawdzic sprzeglo i skrzynie biegow - maja dziala naprawdelekko, przelaczanie biegow to takie klik-klik, jedym palem oczywiscie. jak nie to targowac albo szukac innego.

Opublikowano

Widziałem wczoraj to auto - i nie jestem zachwycony, ma sporo "drobiazgów" wskazujących na niezbyt staranną eksploatację, ogólne wrażenie jakie miałem, to że jest zmęczone wiekiem. Do tego silnik, naturalnie mulasty ma jeszcze dziwny objaw powyżej 2500 obrotów. Staje tam "dęba" i przyspiesza dalej dopiero po zmianie biegu na wyższy/spadku na niższe obroty. Potem znowu jedzie do 2500 i blok. Wydaje się że ktoś o takich objawach pisał w poradach (nie pamiętam kompletnie) wiem tylko że utkwiło mi że "coś" mu się kończy (panewki?....) . Spod maski unosi się delikatny zapach ON - o ile mam pojęcie o dieslach, to chyba umiera pompa wtryskowa i cieknie.... Na jałowym dziwnie mocno wibruje jak na r6 (może poduszki .....) . Kierownica ma luźny skok w granicach 5-6 cm - nie wiem czy końcówki czy Bóg wie co, ale nie jest to zdrowe. Na osłodę - wspomaganie działa bez zarzutu, jak na to co zdołałem obejrzeć, sprzęgło też spoko, hamulce w miarę.

Cena jak na stan - ufoludztwo, to jest auto dla mnie za max 3000 zł i na dzień dobry drugie tyle, żeby z niej zrobić samochód. Właściciel nie jest "cfaniaczkiem" tylko kompletnie nie ma pojęcia czym jeździ i jak to może wyglądać kiedy się naprawdę dba. Ja nie zdzierżyłbym zacinającego się schowka i urwanej, czy raczej ułamanej gałki zmiany biegów oraz masy innych tego typu niedociągnięć.

Reasumując - dla miłośnika, do przytulenia i ocalenia od zagłady, a potem już praca,praca, praca, praca ,...... pewnie w końcu sie odwdzięczy.

To jest wszystko prosto z głowy, prosto z głowy do wieczności, płynie strumień kolorowy, niesprawdzonych wiadomości....
Opublikowano
Jeszcze jedno mi się przypomniało - właściciel (uczciwie) mówił, że miska olejowa kilka razy zaliczyła kontakt z glebą i aktualnie jest pospawana.
To jest wszystko prosto z głowy, prosto z głowy do wieczności, płynie strumień kolorowy, niesprawdzonych wiadomości....
Opublikowano

czyli kolegam musi szukać innego egzemplarza. kiedy czytałem to ogłoszenie zmyliła mnie ilość nowych części. a sporo mówił już stan lakieru, brak alufelg...

dla pocieszenia dodam, ze jesli kolega Mis dysponuje taka kwota moze wybrac sobie zupelnie bez problemu ladny egzemplarz. bardzo doradzalbym szukac egzemplarza wyposazonego w klimatyzacje i wspomaganie kierownicy. maja podobne ceny (6700 wystarczy), a te dodatki pozniej bardzo sie doceni. doradzalbym 316/318 touring.

a co do golfa i fiata, to radze zapomniec o doswiadczeniach zw z tymi autami. bmw, aby nie miec klopotow, powinno sie kupowac z troszke innym nastawieniem: kupowane auto nie moze miec niedociagniec. zwlaszcza za te pieniadze.

pozdrawiam

Opublikowano
Nie za takie pieniądze.Za taką kase rozejrzałbym się za czymś innym :worried:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
  • 4 tygodnie później...