Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to mój pierwszy post tak ze proszę o wyrozumiałość :D podczas nabijania klimy gośc powiedział ze nie działa wentylator... dziś rozkręciłem wszytko i tak... wentylator jest na 99% sprawny... jest 3pinowy z tego co wyczytalem na forum to na dwóch pinach powinno być napiecie bez względu czy jest załączony czy.. mierzyłem miernikiem i na kablu brązowym (masa) i czerwonym nie ma napięcia na trzecim ciekim jest napięcie sygnałowe ok 3,4 v wiec sterowanie jest okej brakuje napiecia obstawiam bezpiecznik acz kolwiek nie mam pojecia gdzie on jest bo na róznych forach pisza ze ukryty w schowku gdzies to cały schowek wymotowałem i nie ma zadnego duzego bezpiecznika ukrytego jedyny duzy bezpiecznik jest w bagażniku i jest sprawny... gdzie mogę znaleśc ten ze bezpieczynik? mozliwe zeby walną przekaźnik? jak tak to gdzie on jest.

Bmw e39 , 253i 98r sedan

Opublikowano

Kable przy gnieździe, tam gdzie jest wpięty wentylator też lubią padać.

Popraw koniecznie tytuł, bo usuną twój temat.

Opublikowano

Dzisiaj grzebałem w tych bezpiecznikach za schowkiem. Zdejmij pod schowkiem taka pokrywę, pociągnie ja do siebie, dla ułatwienia zewkontuj schowek 2 śruby odkręcasz, zdejmujesz pasek ogranicznika z prawej i zapięcie amortyzatora z lewej.

W centralnej części masz na samej górze czarna kostkę IE jest ona widoczna od razu trzeba tam zajrzeć. Jak ja rękę wymagasz na to samymy jej szczycie są wpięte te 2 bezpieczniki. Trzeba je palcami wymacać i wyciagnac. Jak masz duże paluchy to czeka Cię sporo gimnastyki.