Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od pewnego czasu borykam sie z problemem z mocą samochód raz ma kopa raz nie , jak ostro go przegazuje jedzie normalnie potem jak zgasze zapale to samo

Zrobiłem w nim tak

-czyściłem czujnik doładowania za kolektorem

-wymiana przepływki plus nowy soft pracuje ok

- EGR zaślepiony bije bład pewnie dlatego

-kolektor wyczyszczony

brak dziur w intercolerze

na komputerze parametry ok ino bład EGR

co to możę być ?

I jeszcze jedna sprawa samochód traci moc po włączeniu klimy głosno chodzi i traci moc doradzi ktoś coś ? miał ktoś tak samo

z gory dziekuje pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak przy wlaczonej klimie chodzi glosno i traci moc to znaczy ze sprezarka klimy sie zaciera. wymien zanim zakonczy zycie, bo pozniej strasznie duzo klopotu z czyszczeniem ukladu.
Opublikowano

super zaś kasiora :D a z tym brakiem mocy ogolnym wie ktoś coś?

i duzo roboty z wyjeciem sprężarki jest dojście?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprezarke lkimy wyjmuje sie od spodu w 20 min. trzeba tylko gaz wypuscic wczesniej.

ogolny brak mocy w tym silniku to podcisnienia, przeplywka, albo geometria turbo.

Opublikowano
słyszałem tez coś o elektrozaworach przy egr mam nowy ale przy turbo stary moze to byc przyczyną?
Opublikowano
i pytanko z innej beczki mam mechanizmy wiązek drzwi chciałbym zrobic sobie otwierane szyby tylnie na przycisk bez zadnych z pilota i bez otwierania ich z ramki kolo biegów poporstu tak zalozyć powiedzcie mi wystarczy że przełoże wiazek podepne mechanizm i bedzie działał?