Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim e34 m20b25 1989r. w automacie.

Po odpaleniu nie ma kłopotu biegi zmienia ładnie bez szrpnięć jest dynamiczna.Lecz po rozgrzaniu okolo 30 km od czasu do czasu nagle słabnie nie można jechać powyżej 90 km/h wciśnięcie gazu powoduje redukcje biegu ale znacznej poprawy w prędkości nie ma.Odpuszczam gaz jade jakieś 80 km/h przez 1 kilometr i problem ustępuje.Występuje nieregularnie.Wymieniłem przepływomierz ale to nie pomogło,wymieniłem świece i też nic,nowa chlodnica i płyn,nowy olej i wszystkie filtry i nic. MOże ktoś ma podobny problem.Proszę o pomoc.

czy kopółka ,palec i przewody mogą miec na to wpływ.A może w tedy ciągle nie miałby siły?Daje gaz a obroty i prędkość nie wzrastają jakby brak paliwa a filtr nowy.Z chłodzeniem nie mam kłopotów wskazówka wody na max wychyla sie milimetr za połowe.

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
Dodam że auto nigdy nie widziało gazu
Opublikowano

Słuchaj.

Kable mogą mieć czasami przebicie.

Filtr paliwa tez wymieniłes?

Zobacz ustawienia zaworów.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

filtr paliwa wymieniony.Poprzedni był z 1997 roku.Nic sie nie poprawiło po wymianie filtra.Zalanie paliwem schel v-racing też nic nie dało.Sytuacja wystepuje bez względu na poziom paliwa w baku.

Gdyby kable nawalały to auto chyba by ciagle muliło a nie tylko od czsu do czsu.?!

Opublikowano
Hmmmm , może czujnik położenia wału?? albo sonda??
Opublikowano
a jak to sprawdzić i gdyby to czujnik to dlaczego wraca do normy?
Opublikowano

może sie zawieszać. Jka to sprawdzić??

Zajechać na komputery..... powinno być wszystko jasne