Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem modelu

hatchback z silnikiem e 87. Auto się kiepisko zbiera. Dopiero jakoś od 3 biegu dostaje "kopa". W komputerze pokazywało przepływomierz. To został wymieniony na nowy. Rezultatu żadnego. Co ciekawe wciskanie pedału gazu i puszczanie pedału gazu słychać taki "cyk". Auto może jest po tuningu. Właściciel poprzedni tez nic nie wiem albo nie chce powiedzieć bo auto miało kilka miesięcy i sprzedał pod pretekstem problemów finansowych. Może ktoś spotkał się z takim "cykiem" ? Wciekawe gaz i cyk puszczam gaz i cyk. I zamulanie auta. Co jeszcze mogę sprawdzić.

Opublikowano

Cześć kolego , uważam że to raczej problem z turbiną , zapieczona geometria lub uszkodzony nastawnik :D

Cykanie przy dodawaniu i odejmowaniu to dość dziwny objaw ,mogą być to różne rzeczy , nawet nastawnik turbiny ale bez diagnozy na żywo to wróżenie z fusów :oops:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM