Skocz do zawartości

[E39 - M54 3.0i] moduł komfortu kierunkowskazów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamówiłem moduł komfortu kierunkowskazów i zastanawiam się gdzie najlepiej i najłatwiej go podłącze i umieszczę to małe ustrojstwo :).

Schemat jest w linku aukcji:

http://allegro.pl/polski-modul-komfortu-kierunkowskazow-1x-3x-i7352079777.html#thumb/3

Proszę o pomoc w dokładnym opisaniu jak co i gdzie aby niczego nie połamać przy demontażu i nie zepsuć

Pozdrawiam z góry Dzięki

Opublikowano

Sądząc po opisie tytułu tematu to masz polifta.

W takim razie po ciul to kupiłeś? :duh:

Przecież ta opcja jest, ewentualnie trzeba ją włączyć kompem.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
  • Autor

tak wersja poliftowa

Jesteś tego pewien ?? czytałem wszędzie i nie znalazłem ze można to włączyć komfort kierunków. Jedynie można włączyć (edytować) oświetlenie i inne ustawienia jak np miganie przy zamykaniu centralki itp ale o komforcie kierunku nic nie wyczytałem.

Jak wiesz to się nazywa w tym pliku co trzeba go edytować daj znać

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

tomtom1994,

ja tez jestem zainteresowany tą informacją.

Przekopałem swego czasu nie tylko polskojęzyczne fora i wszędzie była informacja, że w e39 nie ma możliwości zakodowania komfortowych kierunków.

NIezależnie czy to wersje przed czy po lifcie.

Druga sprawa, z moich obserwacji i studiowania schematów wynika, że taki dodatkowy moduł kierunków w e39 nie zadziała.

Sterownie kierunkami rozwiązali w jakiś inny sposób i nie jest to takie proste wpiąć się jakimś pudełkiem i po temacie.

Nie mówię, że jest niemożliwe. Na necie jest trochę filmów z e39 pokazującyh taki typ działania kierunków, ale jakoś nikt się nie pali żeby zdradzić jak to jest zrealizowane.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

yaz dokładnie

Podobno ten moduł jest zdolny działać na wszystkich obwodach. On poprostu ma zadnie podtrzymać napięcie - tak mi się wydaje. Mam nadzieję że jak go podłącze zgodnie z schematem który widnieje w linku który podałem wyżej będzie to działać.

Tylko gdzie najłatwiej dostać się do kabli kierunków i zasilania i aby tam było miejsce na schowanie tego modułu.

Opublikowano

No wiecie, ja mam u siebie to włączone. Chyba że myślę o czymś innym...

Jak stuknę delikatnie manetkę kierunku, tak by nie wskoczyła w zapadkę tylko poszedł "krótki sygnał" to auto mrugnie kierunkiem parę razy i koniec.

Nie pamiętam ile razy mruga bo nie używam tego zbyt często ale można było też to ustawić.

Co do nazwy opcji to nie jestem w stanie podpowiedzieć bo nie pamiętam po prostu. Robiłem to jakieś dwa lata temu.

Włączyłem program (bodaj NCS by Dumy) i przeglądałem po kolei opcje dla LCMa. Łatwo się domyślić. Mam też pulsujące awaryjne, itp.

EDIT:

fraza komfortblinker w googla

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
  • Autor

Tomtom o to chodzi własnie podłącze popatrzę bo też musze kilka opcji zminić może dojde do tego.

Pozdrawiam

P.S jak by ktoś wiedział jak to się nazywa to chetnie przyjme taka informacje :D

Opublikowano
  • Autor

Chyba znalazłem :)

1x uzyc migacza = 3x mrugnac

LSZ od CI36

CYCL_TI_BLK

einmal (standard)

dreimal <---

Kupiłem Kabel INPA bede działął w temacie jak zrobię pochwale sie efektami