Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam , krótkie pytanie z uzasadnieniem:

Przyciąłem podwoziem o podłoże przy "nurkowaniu" na zmianie wysokości nawierzchni ... dojechałem do domu z "szurem".

Osłona na wysokości początku przednich drzwi wesoło wisi sobie (od strony silnika wisi).

Pytanie - czym jest mocowana ? Plastikowe zatrzaski jakieś, nity, czy może śruby ?

Tak pi razy oko obmacałem "szyny" do których jest przmocowana i mam zagwozdkę, mają otwory od dołu, ale w żaden sposób z boku czy z góry nie widzę dojścia, czyżby śrubunek odpadał ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

W modelu E39 osłona silnika i skrzyni biegów przymocowana jest za pomocą specjalnych plastikowych psudo śrub. Wykonując obrót w lewo lub w prawo, odkręcasz lub dokręcasz. Myślę, że w twoim modelu jest podobnie. Jeśli nie znajdziesz oryginalnych "śrub" kup odpowiednie spinki wciskane które sa dostępne w każdym sklepie motoryzacyjnym i to w duzym wyborze.

Pozdrawiam Igor

Opublikowano

Witam

U mnie w e-34 są to metalowe wkręty z dużymi podkładkami, a w tych "szynach" wciśnięte są plastikowe kołki z odpowiednim otworem,

od przodu ta osłona przykręcona jest do osłon znajdujących się pod silnikiem za pomocą takich samych wkrętów, oprócz tego po prawej stronie (pod siedzeniem pasażera) przykręcona jest nakrętką śruby mocującej łapę skrzyni biegów

Pozdrawiam Wacek