Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadaczy BMW. Jak nabiorę doświadvczenia w obsłudze mojego auta to bęę dzielił się też doświadczeniami :D Teraz niestety sam potrzebuję pomocy. Zaczęło się od urwanej śruby (mała śrubka od termostatu) i konieczności spawania elektrycznego, żeby ją awaryjnie wykręcić- wszycho się udało, termo wymienione, auto bez problemów odpowietrzone; ale żeby to zrobić trzeba było wyłączyć zasilanie (akumulator) i co za tym idzie radio. Pytanie pierwsze jak zdemontować bezboleśnie radio, wszystkie panele- żeby totrzeć do numeru fabrycznego i ostatecznie za pomocą mądrali od kodów :modlitwa: urucomić radio (oczywiście po otrzymaniu właściwego kodu). Drugie zagadnienie to właśnie kod ale to później. Dla przypomnienia moje radio to BMW REVERSE RDS.Trochę się rozpisałem :duh: pozdrawiam transam69
Opublikowano
Radio już wymontowałem. Udało się beż problemu. Wziąłem elektrodę do spawania fi 2,5mm, wykruszyłem to świństwo z wierzchu, zrobiłem rozstaw na te otworki, wpakowałem do srodka i radio wyszło jak z masła :D . Mam już numer fabryczny, :shock: BP4836S1469872, , który jest wytłoczony na obudowie teraz prośba o rozszyfrowanie wspomnianego kodu do wprowadzenia, żeby ożywic radioodbiornik w moim BMW :modlitwa: Z góry dziękuję i życzę szerokiej drogi. transam69