Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pękło mi lusterko zewnetrzne problem jest w tym ze nowy wklad kosztuje 800zł, przerabial ktos ten temat da sie podlaczyc normalny wklad za 30 zł lub jest inny sposob?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To troche za niską tą cenę dałeś 1200zl w ASO to chyba minimum. Ja mam teraz podłączone lewe zwykłe pod wtyczkę fotochrom. Wszustko działa , tylko tyle że się nie ściemnia. Trzeba tylko zrobić przejściówkę do grzania lusterek. We wtyczce od której wypniesz popsute lusterko masz 4 piny:

Fioletowy to + ściemniania

Czarny to - ściemniania

Czerwony to + podgrzewania

Brązowy to - podgrzewania

We wtyczkę wkładane są piny kwadratowe w jakie kiedyś wkładało się zworki na płycie. Potrzebujesz dwa takie bolce. A w lusterko które kupisz musisz dopasować wsuwane piny. Jak to rozbierzesz to zobaczysz o co chodzi. Ważne żeby nie zamienić pinów od podgrzewania, bo będziesz miał błąd na kompie od grzania. Podgrzewanie plus to górny pin w lusterku, a podgrzewanie minus to dolny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A patrzyłeś allegro? Prawe to małe, czyli przedlift jest jeszcze do kupienia, ale lewych brak. Szukam od dwóch miesięcy w cenie max do 300 zł i sprawa nie jest łatwa. Jest tak na serio jedno ogłoszenie, ale koleś ma napisane, że sprzedaje różne lustra i nawet nie wiesz co kipujesz, bo aukcja dotyczy innego. Z tego co się na lokalnych szrotach dowiedziałem lustra są zamienne z e87, e81 i e90, e91 i takie aukcje szukam. UK i EU są idenyczne bo mają ten sam numer części. Jak będziesz chciał się pozbyć tylko lewego szkła to daj znać.
Opublikowano
A patrzyłeś allegro? Prawe to małe, czyli przedlift jest jeszcze do kupienia, ale lewych brak. Szukam od dwóch miesięcy w cenie max do 300 zł i sprawa nie jest łatwa. Jest tak na serio jedno ogłoszenie, ale koleś ma napisane, że sprzedaje różne lustra i nawet nie wiesz co kipujesz, bo aukcja dotyczy innego. Z tego co się na lokalnych szrotach dowiedziałem lustra są zamienne z e87, e81 i e90, e91 i takie aukcje szukam. UK i EU są idenyczne bo mają ten sam numer części. Jak będziesz chciał się pozbyć tylko lewego szkła to daj znać.

Cześć.

Tak jak napisałem w temacie. Wolałbym sprzedać komplet ale jak chcesz lewe szkło fotochrom to mogę wysłać za 200 zł z wysyłką. Ani to tanio ani drogo ale w innym przypadku będę próbował sprzedać komplet.