Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje auto to przed lift ze zwykłymi lampami ma do regeneracji odbłyśniki dlatego chcę zamontować światła do jazdy dziennej i tu moje pytanie czy ktoś montował zestaw w kierunkowskazy lub po wymontowaniu halogenów w te miejsca montował światła do jazdy dziennej zaznaczam że nie chce kodować świateł drogowych na dzienne bo dla mnie wygląda to lipnie(drogowe świecąc na 20%mocy dają żółty kolor ) proszę o odpowiedz
Opublikowano

Jeśli zrobi dzienne led w halogenach tak,aby wyglądało jak najbardziej oryginalnie (okragle halogeny led) to gdzie tu wiocha?

Ew.możesz wsadzić w lampy ringi led z funkcją dziennych od Jafra z alledrogo.Jest troche roboty ale jak zrobisz dobrze to efekt najlepszy.Pozdro

Opublikowano
Jeśli zrobi dzienne led w halogenach tak,aby wyglądało jak najbardziej oryginalnie (okragle halogeny led) to gdzie tu wiocha?

Ew.możesz wsadzić w lampy ringi led z funkcją dziennych od Jafra z alledrogo.Jest troche roboty ale jak zrobisz dobrze to efekt najlepszy.Pozdro

Dokładnie tak- zgadzam się. Też nie uważam aby to była wiocha. U mnie ( ale w 1 er ) wyszło tak;

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=331900&start=15

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Dokładnie tak- zgadzam się. Też nie uważam aby to była wiocha. U mnie ( ale w 1 er ) wyszło tak;

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=331900&start=15

Można "kliknąć" na zdjęcie aby je powiększyć.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Dokładnie o takie wykonanie mi chodziło.Jak dla kogoś to jest wiocha to brak mi słów.

Miło. Dzięki :)

Opublikowano
ale w e 60 otwór na halogen jest od góry płaski i lipa okrągłe jesli założę to powstanie dziura średnica org halogena 80 mm a w ten wejdzie lampa od świateł dziennych 70 mm - pozostają jeszcze 2w1 czyli światła dzienne w kierunkowskazach
Opublikowano
ale w e 60 otwór na halogen jest od góry płaski i lipa okrągłe jesli założę to powstanie dziura średnica org halogena 80 mm a w ten wejdzie lampa od świateł dziennych 70 mm - pozostają jeszcze 2w1 czyli światła dzienne w kierunkowskazach

Masz rację … gdyby włożyć w otwór po halogenie oryginalną ( okrągłą ) lampę LED, to po bokach byłyby widoczne szpary. W moim samochodzie też kształt otworu halogenu nie jest idealnie okrągły ( raczej owalny ) i właśnie dlatego oryginalną lampę halogenową rozkleiłem i włożyłem do niej LED i włożyłem na miejsce- jest idealnie, tak jak w oryginale czyli żadnych szpar :D

Opublikowano
jest jedno ale - ta lampa nie ma homologacji jako światła do jazdy dziennej

Mylisz się. Warunki montażu określone w przepisach dotyczących montażu świateł do jazdy dziennej ( odległości podane w cm ) w przypadku mojego samochodu zostają zachowane.

http://www.swiatla.auto.pl/informacja/17/prawo-drogowe

Wsadzona lampa ledowa także ma homologację na Europę. Ujmę to tak: jeśli nie byłoby otworów w moim samochodzie na halogeny i ja bym je wywiercił ( w tych samych miejscach gdzie są fabrycznie ) i wsadził tam światła do jazdy dziennej, to wszystko byłoby zgodnie z wszelkimi przepisami

Opublikowano
czyli włożyłeś lampę w lampę -tak
W uproszczeniu>> TAK.

Rozkleiłem oprawę halogenową, wyjałem żarówkę halogenową, wsadziłem "żarówkę" LED do świateł dziennych w miejsce Żarówki halogenowej. zakleiłem oprawę/lampę, wsadziłem lampę w oryginalne uchwyty. Kewstia dalszej instalacji elektrycznej, to już nie ja. Przycisku świateł halogenowych oczywiście nie używam, bo halogenów nie mam

Opublikowano
czyli na kloszu nie ma oznaczenia E i drugiego znaku homologacji - brak homologacji jako światła do jazdy dziennej proszę pana tak to się nazywa i nie ważne co pan włożył do śirodka lampy
Opublikowano
czyli na kloszu nie ma oznaczenia E i drugiego znaku homologacji - brak homologacji jako światła do jazdy dziennej proszę pana tak to się nazywa i nie ważne co pan włożył do śirodka lampy

Ciekawe..sprawdzę.