Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pewien klopot jak w temacie. Chodzi mi o otwieranie i zamykanie. Jaka jest zasadnosc tego? O ile po wiekszym dodaniu gazu otwiera sie, tak nie wiem kiedy znow sie zamyka? Odpalone auto po calej nocy i przepustnica jest zamknieta. Tryb eco/comfort tocze sie autem bez dodania gazu i otwiera sie przepustnica. Zamyka sie znow jak gasze auto. Nie wiem o co chodzi jaki ma sens jak ciagle jest otwarta praktycznie :-) zamyka sie tylko na czas wylaczenia auta do momentu wrzucenia biegu. Teraz zrobiona trasa bardzo delikatnie na eco, po wjeździe na parkingu wszedlem sprawdzic i przepustnica otwarta. Jakies pomysly?

Opublikowano

a ona przy gaszeniu auta nie otwiera się?

Wydaje mi się, że przy zapaleniu przez kilka sekund jest otwarta, a potem się zamyka, żeby zrobić efekt WOW w garazu :-)

Opublikowano
Jak auto jest na biegu jalowym, lub P na automacie to otwiera sie ta klapka. Wiec przy odpalaniu/gaszeniu zwykle bedzie otwarta (i trzymaniu na jalowym bez dotykania gazu). Czyli w garazu mozna sobie zrobic przegazowke, puscic gaz i powinno byc slychac jakies "bulgotanie". Przynajmniej u mnie tak jest.
Opublikowano
Moze faktycznie jest otwarta jak obserwuje ja w garazu na biegu P. Musialbym zalatwic gopro, założyc i zobaczyc jak zachowuje sie podczas jazdy. Byc moze zamyka sie jak powinna, a na P jwst otwarta caly czas stad moje przekonanie, ze nie zamyka sie w zadnym trybie.
Opublikowano

Mysle, ze jesli bys otworzyl sobie okno/szyberdach (jak masz), to moglbys w miare sensownie wyczuc po dzwieku, jak sie otwiera i zamyka.

Jak przelaczysz na Sport, to ciagle jest otwarta. Pojezdzic na Sport, posluchac, a potem na Comfort i posluchac.

Przy samej zmianie polozenia slychac takie troche metaliczne klikniecie.

Opublikowano
Wskocze na podnosnik, szybciej znajde taka opcja niz zalatwienie go pro :) dzieki za podpowiedz, jeśli jest trafna problem rozwiazany :) jak to sie mowi, madrego to az milo posłuchać :)