Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono jak rozumieć błąd EGR w apce na telefon któy wygląda tak :

EGR wyczyszczony, podciśnienie coś tam czuć ciągnie

60f17f15e988.jpg aaf997bf53c0.jpg

a tu jak zaślepiłem rurkę od egr śrubką

5d53720a36a0.jpg

83ce4378d832.jpg

natomiast INPA na podłączonym EGR pokazuje coś takiego, w momencie gdy na telefonie dalej są błędy ..

2fbea7529bda.png

ff4056691e9e.png

a doszukuję się problemu z faktu iż oddałem auto do mechanika na czyszczenie EGR kasowanie błędów itd ponieważ auto kopciło dość mocno przy każdym wciśnięciu do oporu ( brak dpf i kata )

po odebraniu od mechanika , kopciło chyba nawet mocniej , odłączyłem egr przez zaślepienie wężyka podciśniena , auto przestało dymić, dzisiaj podłączyłem tak jak było bo jak widzę check engine to mnie telepie :)

co tu się dzieje

Opublikowano

Pierwszy lepszy translator z brzegu mówi, że Kraftstofffilter to z niemiecka filtr paliwa.

A to co jest na screenach z apki na telefon to nie są błędy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a to wiem że filtr

to jak wiesz ze to filter to jeszcze jest tam slowo verstopft - znaczy zapchany a niedrozy filtr owocuje kopceniem...

jeszcze dalej jest napisane ze ten blad nie wyswietli sie na desce

Opublikowano
a to wiem że filtr

to jak wiesz ze to filter to jeszcze jest tam slowo verstopft - znaczy zapchany a niedrozy filtr owocuje kopceniem...

jeszcze dalej jest napisane ze ten blad nie wyswietli sie na desce

dziękuję, za tydzień max 2 będę wymieniać olej z wszystkimi filtrami , odmą itd ... dam znać :)