Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam pomocy. W aucie podczas dodawania gazu słychać grzechotanie.. Objawy są tylko na ciepłym silniku, jak troche ostygnie. Słychać je przy odpalaniu i dodawaniu gazu. dodam że niema żadnych błedów

Link do nagrania objawów (dźwięk): https://clyp.it/nshyoqun

Będę wdzięczny za pomoc/sugestie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnij kompa i luknij na kat zaplonu przy dodawaniu gazu

Sam wymieniales rozrzad czy mechanik?

Opublikowano
w inpie jest taka mozliwość sprawdzenia ? mechanik mi wymieniał a powiedz mi valvetronik moze miec jakis wpływ na opoznienie zapłonu ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w inpie jest taka mozliwość sprawdzenia ?

Analogwerte - kat zaplonu to Zundwinkel

powiedz mi valvetronik moze miec jakis wpływ na opoznienie zapłonu ?

Moze ale nie az tyle zeby elektronika tracila nad tym panowanie -na moje ucho zaplon nastepuje po zwrocie tloka i dochodzi do spalania stukowego

Opublikowano
actual value ignition angle: wartości na wolnych obrotach w granicach 6,00 +/- przy sporadycznym dodawaniu gazu ucieka na wartości minusowe i wraca a przy ciagłym dodowaniu gazu rosnie na plus do wartosci 20,30,40 itp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zatem musisz wrucic z reklamacja tam gdzie robiles rozrzad

Przyspieszenie zaplonu na obrotach nie powinno przekroczyc 20 stopni

Zarezerwoj sobie czas i pilnuj majstra zeby Ci puzniej jakichs kitow nie wciskal i zebys nie doplacal do tej uslugi...

Opublikowano
a powiedz mi przy sporadycznym gazowaniu to normalne ze spadaja wartosci na minus? czyli przy trzymaniu na gazie na wysokich obratach nie powinno przekroczyc 20 stopni ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ani nie jest normalne ze ida na minus ani to ze ida powyzej 20 stopni

Przypuszczam tutaj blad w sztuce dlatego pisalem zebys pilnowal mechanika