Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy jest mu ktoś w stanie pomóc?

E60 2.2 automat, benzyna, brak mocy..

Ze 170kM może jest 70 ;) odżywa tylko przy wysokich obrotach. Na komputerze pokazują sie taki błąd jak niżej. (Sonda juz wymueniona, tu jest ok).

Elektrozawor wymieniony też.

Edytowane przez arturek_b
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma ktoś jakis pomysł, bo mi już ich brakuje..

Tylko dlatego ze nie masz o tym pojecia a nauka bezlitosnie bije Cie po kieszeni

Elektrozawor wchodzi w sklad vanosa i steruje fazami rozrzadu natomiast sterowanie walkiem to jest vvt i to Ci wlasnie skaner powiedzial

Opublikowano
Ma ktoś jakis pomysł, bo mi już ich brakuje..

Tylko dlatego ze nie masz o tym pojecia a nauka bezlitosnie bije Cie po kieszeni

Elektrozawor wchodzi w sklad vanosa i steruje fazami rozrzadu natomiast sterowanie walkiem to jest vvt i to Ci wlasnie skaner powiedzial

Dzięki.

To nie jest tak, ze ja wymieniłem, tylko mechanik mi to zasugerował i zrobił. Zapewne niepotrzebnie, bo błąd dalej wywala.

Nie mam w okolicy żadnego speca od bmw niestety, muszę polegac albo na sobie albo na przypadkowych osobach.

Kolego, chodzi o wymiane tego silniczka VVT czy konkretnie czego?

Czy to moze powodować brak mocy w samochodzie?

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mam w okolicy żadnego speca od bmw niestety, muszę polegac albo na sobie albo na przypadkowych osobach.

Do tego zeby wiedziec co jest do czego w silniku nie trzeba speca od BMW tylko prawdziwego mechanika - silnik jest silnikem i niezaleznie jaka marka pojemnosc czy moc okreslone czesci sa odpowiedzialne za konkretne zadania w pracy silnika-jesli masz takiego mechesa to lepiej polegaj na sobie

Czy to moze powodować brak mocy w samochodzie?

To musi powodowac brak mocy i wieksze spalanie - z dostarczonej porcji paliwa silnik nie wyciagnie odpowiedniej ilosci kwantow energii

Kolego, chodzi o wymiane tego silniczka VVT czy konkretnie czego?

Tu nastepuje problem bo jest to juz zadanie dla mechanika-w sklad vvt wchodzi kilka elemetow gdzie jest tarcie a wytarcie krzywek czy walka mierzy sie w dziesiatych mm i zeby to stwierdzic trzeba miec czesci

Skoro wyplulo blad sterowania to moze to byc silniczek albo czujnik silniczek uslyszysz a czujnik mozesz sprawdzic u elektryka lub wymienic go w ciemno

Wykrec swiece jesli wszystkie beda czarne to silniczek lub czujnik uwalony jesli jedna czy dwie beda czarne to trzeba glebiej szukac-mozna to jeszcze sprawdzac badaniem kompresji jesli kolor swiec nic nie powie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki vvt? :duh: To M54..

Nie wymieniaj czegoś czego nie ma w tym silniku. arturek_b wymień uszczelnienia na tłokach vanosa i będzie po temacie, jeżeli oczywiście elektrozawór, który założyłeś jest dobry.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki vvt? To M54..

To jest oczywiste jesli ktos ma wiedze teoretyczna-kolega nie pisal ze to M54

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisał 2.2l, nie było innego silnika o tej pojemności niż m54, wiem wiem wiedza teoretyczna :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.