Skocz do zawartości

E39 3.0dA zmieniarka plyt cd/radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam zmieniarke na 6 cd w bagazniku, radio z duza navi, pomyslalem sobie ze nagram plytke i se poslucham :) tak tez zrobilem, ale niestety nie moge jej wlozyc do zmieniarki, naciskam przycisk aby wysunac kasete na plyty i nie ma zadnej reakcji, w radiu natomiast nie ma opcji wlaczenia cd, jak wlacze radio i nacisne przycisk mode, jest tylko komunikat no tape, o cd zadnej wzmianki. Gdzie szukac problemu? Cos sprawdzic? Rozebrac? Jesli macie jakies pomysly bardzo prosze o napisanie. Pozdrawian

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
miałem taką sytuację w X5, przy aktualizacji softu, połknął płytę i nie czytał i nie chciał oddać, otworzyliśmy mechanicznie czytnik, odkręciliśmy jeden silniczek który ciąga tą tacką i wyjęliśmy ją, inne zwykłe płyty czytał, tej już nie wkładaliśmy, chyba była źle nagrana
Opublikowano
  • Autor
Owszem mozliwe ze jest tak jak piszesz :) ale mi nie chodzi o czytnik nawigacji dvd tylko o zmieniarke plyt cd, i to ze w menu radia nie ma w ogole opcji zeby wlaczyc cd, jest tylko radio i kaseta.
Opublikowano
Jeśli płyta siedzi w środku możesz mechanicznie sprawdzić nie zaszkodzi, rozeznanie tego to 5min, możesz tez pobawić się przyciskiem, wciskać go dużo razy albo przytrzymać chwile dłużej minutę lub dwie, odpięcie aku i zresetowanie ustawień
Opublikowano
  • Autor
A czy mozesz mi podpowiedziec jak mechanicznie moge otworzyc kieszen na plyty cd? Nie chce nic polamac/uszkodzic przy okazji :)
Opublikowano
Nie pamietam już dokładnie jak wyglada ta kieszeń po wyjęciu, bawiłem się w przekładanie radia ze 2/3 razy, wydaje mi się, ze coś powinno być na youtubie, metalowa obudowa jest na śrubki, pewnie na jakieś torksy a wyjąles już odtwarzacz z kokpitu ?
Opublikowano
  • Autor
Zmieniarka plyt znajduje sie w bagazniku nie kokpicie :) bede musial ja wykrecic i pokombinowac, moze sie uda odblokowac magazynek na plytki.
Opublikowano
  • Autor
Po odkreceniu zmieniarki okazalo sie ze nie jest podlaczona, wiec podlaczylem z tylu 2 wtyczki lecz zmieniarka dalej nie dawala znaku zycia. Rozkrecilem ja i zauwazylem ze w srodku brakuje jednej tasmy, tasmy ktora laczy tylna plytke z bezpiecznikiem z plytka w srodku w zmieniarce. Ktos ja rozbieral, i tak sie zastanawiam czy szukac tej tasmy czy od razu zakupic jakas uzywana zmieniarke? Skoro ktos ja rozbieral istnieje ryzyko ze nie dziala.... pozdrawiam :)