Skocz do zawartości

[e39] Przycisk BC a S555A

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam Kolegów!

Czy w przedliftowym aucie bez S555A On-board computer powinien mi działać przycisk BC na manetce kierunkowskazów?

Aktualnie przycisk mam, ale przyciskam go i nic się nie dzieje.

Mam zegary z ikoną auta od góry, gdy otworzę drzwi/klapę, ikona reaguje prawidłowo. Nie słyszałem natomiast jeszcze gongu. W trakcie jazdy otworzyłem drzwi i gongu również nie było. Czy tak powinno być?

Z góry dzięki za pomoc.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Radio Business, cassette.

Zegary identyczne jak tu:

Powinienem chyba tym przyciskiem BC w manetce zmieniać temperaturę zewnętrzną na zasięg, spalanie, itd...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BananowyKoks mylisz się.

Przy małym BC, właśnie z tym samochodzikiem, również jest przycisk na manetce kierunkowskazów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w przedlifcie miałem małe BC.

Przyciskiem na manetce zmienia się info dotyczące średniego spalania, zasięgu i chyba temperatury. Nie pamiętam dokładnie bo e39 sprzedałem 7 lat temu.

Opublikowano
Kiedyś jeździłem przez jakis czas 96/97r z takimi zegarami ale nie było gongów a samochód się nie podświetlal, były tylko kontrolki i inspekcja, z tym, ze nie było fabrycznego radia od początku, tylko plastikowa ramka na radio. Wydaje mi się, ze nie było przycisku w manetce ale ręki nie dam sobie uciąć, mogę się mylić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mogło tak być jak piszesz.

W e39 wychodziły trzy rodzaje liczników:

1. Bez BC - brak ikony auta, brak przycisku na manetce.

2. Z tzw. małym BC - z ikoną auta i informacjami, o których napisał danielxc717, z przyciskiem na manetce.

3. Z tzw. dużym BC - z tekstowymi informacjami, z przyciskiem na manetce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dodam na koniec, że winna była gała.

Po podłączeniu innej manetki - przycisk BC działa. :cool2:

Nie sprawdziłem gongów.

Dodam, że nie da się wyjąć manetki bez zdejmowania kiery... Lub będzie to bardzo trudne :roll:

Dzięki za pomoc! :mrgreen:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik