Skocz do zawartości

[E39] Modyfikacja układu wydechowego (konkretny projekt)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ten temat jest wiele opini, w bmw powinna być odpowiednia kompresja, to M54 dosyć wrażliwe.

Żeby zyskać na mocy i czuć ta różnice warto zainwestować w strumienice z prawdziwego zdarzenia, nie pisze o tych z Allegro, a koszt takiej strumienicy to ze 2tys jak się kiedyś orientowałem i wtedy resztę z kwasowki, u siebie wymieniałem katy na nowe zamienniki, koszt 2tys albo coś koło tego jeśli dobrze pamietam, bo nie chciałem pseudo strumienicy, czy puszek i okazało się, ze maja większa przepustowość spalin od ori, co skutkuje tym ze co jakis czas zapala się check.

Mogę dodać tez, ze w M54 wydech nie jest łączony tylko to cały odlew do katów, które są połączone z kolektorami.

Opublikowano
Witam,

mam E39 525i z 2001r. i przymierzam się do modyfikacji układu wydechowego.

Wymieniłem już sporo rzeczy w aucie:

- nowe świece platynowe Bosch 4 elektrodowe

- nowe cewki Bosch

- olej w silniku, moście, skrzyni biegów(+ceramizer)

- wszystkie filtry

To jest sporo rzeczy?! W 17-letnim aucie z przebiegiem 300k km? No chyba, że poprzednik wiele zrobił, ale na mój gust, jeśli zawieszenie jest wciąż oryginalne, to nadaje się w całości na śmietnik, układ chłodzenia do poważnego przeglądnięcia, vanos i rozrząd... tak na początek.

Opublikowano
Witam,

- nowe cewki Bosch

- wszystkie filtry

To jest sporo rzeczy?! W 17-letnim aucie z przebiegiem 300k km? No chyba, że poprzednik wiele zrobił, ale na mój gust, jeśli zawieszenie jest wciąż oryginalne, to nadaje się w całości na śmietnik, układ chłodzenia do poważnego przeglądnięcia, vanos i rozrząd... tak na początek.

Pakiet start i to bardzo okrojony

Opublikowano
Witam,

- nowe cewki Bosch

- wszystkie filtry

Poprzednik dużo zrobił. Ja działam cały czas na bierząco, teraz mam przepływomierz do wymiany, nowy bosch 800zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
teraz mam przepływomierz do wymiany, nowy bosch 800zł.

Nie przypadkiem vdo?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...