Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. ostatnio to znaczy od kiedy zalozylen gaz (wtrysk kme) to auto musze krecic chwile dluzej zeby odpalilo. kiedys krecilem jakas sekunde teraz musze to robic 2 lub trzy sekundy ..co to moze byc??? auto pali zawsze z benzyny i nie ma znaczenia czy jest zimne czy cieple...
Opublikowano
a jak dlugo go juz masz??? ja mam miesiac i wydaje mi sie ze powinien odpalac odrazu od pierwszego obrotu... ja dzisiaj dwa razy przekrecalem kluczyk znaczy raz na zaplon czekam az kontrolki zgasna i wyanczam potem znowy przekrecam na zaplon i czekam az kontrolki zgasna i odpalam wydaje mi sie ze wtedy odpala szybciej??? moze ktos wie czy to jest normalne 318is ze trzeba krecic 2 sekundy???
Opublikowano
A to ja mam inne pytanie do was, mój IS jak jest zozgrzany to nie może odpalić jeśli nie dodam gazy (wcisne tak gdzieś do połowy pedału gazu). Czy to jest normalne, bo troszke mnie to stresuje. Jak jest zimny to zapala laleczka a jak się rozgrzeje to jest kibel. Co to może być ?
Opublikowano
nie moj is pali tak samo cieply czy zimny zawsze odpala gdzies po 1 moze 1.5 sekundy krecenia. a u ciebie to nie wiem co jest... a jak jezdzi lepiej chodzi zimny czy cieply. jak zimny to moze traci sprezanie po rozgrzaniu i dlatego kiepsko pali.
Opublikowano
Warto sprawdzić czy ciśnienie paliwa nie spada. miąłem taki przypade ze pękł mi delikatnie ten plastikowy wężyk od pompki w baku i też musiaółem kręcic kilka sekund .