Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.

Koledzy problem z BMW e87 2.0 d 122 km 2005.. Auto do 3 tys obrotów chodzi idealnie, powyżej się dusi , szarpie i dymi na niebiesko,biało. Normalnie na każdym biegu do 3 tys jest ok, jak sprawne auto .. Ma moc nie dymi.Nie bierze oleju. Brak błędów. Wymienione filtry.

Wtryski:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia turbiny

Przy korekcjach dobrze jest widziec prace sondy lampda zeby mozna cos powiedziec

Opublikowano
Turbina lekko przeładowuje. Jednak gdy ściągnę waż z IC to silnik dalej się dławi jakby się zalewał, jak przytrzymam go do 5 tys obrotów i puszcze gaz to auto zgaśnie.Po czym lekko ciężej go odpalić jakby był zalany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Turbina lekko przeładowuje

Zatem zrob porzadek z turbina a puzniej mozemy wrucic do tematu jesli dalej bedzie problem i nie bagatelizuj tego jesli nie chcesz doprowadzic do sponiewierania kieszeni...

Obraz tych korekcji to obraz tego co dzieje sie w silniku a nie we wtryskach i wystarczy sie wsluchac w to nagranie i slychac jak silnik sie wkreca na raty i jakie wydaje dzwieki...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeładowanie nie ma związku (oczywiście też trzeba zrobić, swoją drogą pokaż ciśnienie doładowania na 4 lub 5 biegu z gazem w podłodze), silnik był rozgrzany? Jak tak to pokaż korekcje na całkiem zimnym, tu narazie widać, że trzeba zająć się wtryskiwaczem na 4 cylindrze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zrobiłem filmik z innymi parametrami

Może ktoś bardziej to ogarnia..? Rure od turbo jak odłączę to tak się silnik dławi.

Na zimnym silniku korekty wtryskiwaczy praktycznie się nie różnią, nie odbiegają diametralnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież napisałem, że trzeba nagrać podczas jazdy :roll: na to gazowanie na postoju szkoda czasu i paliwa. Jedyne co można z tego wywnioskować to to, że jest zwiększona masa powietrza na wolnych obrotach, więc albo egr zacina się w pozycji otwartej lub został ograniczony, ewentualnie całkiem wyłączony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...