Skocz do zawartości

Montaż czujników PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Jestem nowy posiadaczem Bmw f45 216D 2015 niestety auto nie psiada czujników cofania Pdc.Najchetniej domontowałbym orginalne takie z wyswietlaniem na ekranie,tylko nie wiem co musze dokupić i czy cos programować (jakie cześci i okablowanie).Prosze o pomoc bo autem tym bedzie jezdziła moja żona.Dzieki
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Samemu Ci będzie ciężko to ogarnąć.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potrzebujesz czegoś co się nazywa "Zest. dopos. - PDC z tyłu dla BMW 2' F45 Active Tourer 218d Active Tourer ECE" znajdziesz to na bmwstore.pl. Po wpisaniu vin poszperaj w grupie produktów "Doposażenie/Zmiana/Wyposażenie dodatkowe" mnie się pokazało jako opcja choć tylny juz mam. Kod BMW 66 20 2 359 183
Opublikowano

tu masz krok po kroku jak to zrobić ale jak mmw napisał, ciężko to bedzie ogarnąć jak nie masz ciut wiedzy elektrycznej, bo mechaniczna to pestka.

angielski obowiązkowy na tej stronie, inaczej kicha.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A orientujesz się może, co ten zestaw zawiera? Bo ciekaw jestem. Na pewno nie ma w nim modułu. Jeżeli to jest tylko sama wiązka tylna plus dwa kable idące do przodu do zasilania, to trochę drogo. Chociaż z drugiej strony jest gotowa, nie trzeba rzeźbić, dorabiać itd. Szczególnie, że tylna wiązka do czujników jako sama wiązka nie występuje w ogóle osobno do kupienia.
  • 3 tygodnie później...