Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Jestem nowy posiadaczem Bmw f45 216D 2015 niestety auto nie psiada czujników cofania Pdc.Najchetniej domontowałbym orginalne takie z wyswietlaniem na ekranie,tylko nie wiem co musze dokupić i czy cos programować (jakie cześci i okablowanie).Prosze o pomoc bo autem tym bedzie jezdziła moja żona.Dzieki
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Potrzebujesz czegoś co się nazywa "Zest. dopos. - PDC z tyłu dla BMW 2' F45 Active Tourer 218d Active Tourer ECE" znajdziesz to na bmwstore.pl. Po wpisaniu vin poszperaj w grupie produktów "Doposażenie/Zmiana/Wyposażenie dodatkowe" mnie się pokazało jako opcja choć tylny juz mam. Kod BMW 66 20 2 359 183
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A orientujesz się może, co ten zestaw zawiera? Bo ciekaw jestem. Na pewno nie ma w nim modułu. Jeżeli to jest tylko sama wiązka tylna plus dwa kable idące do przodu do zasilania, to trochę drogo. Chociaż z drugiej strony jest gotowa, nie trzeba rzeźbić, dorabiać itd. Szczególnie, że tylna wiązka do czujników jako sama wiązka nie występuje w ogóle osobno do kupienia.
  • 3 tygodnie później...