Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od dłuższego czasu zmagam się z problemem z żółtym checkiem na desce rozdzielczej , pojawiają się następujące błędy:

-2Ef7 nieznany kod usterki

-2C31 czujnik lambda przed katalizatorem 1 ,regulacja (nieciągły)

-29D0 cylinder 4 z wypadaniem zapłonów (nieciągły)

-23F4 konwersja katalizatora (nieciągły)

-2A26 obszar 1 działania katalizatora , założone sterowanie(nieciągły)

Po wykasowaniu błędów , check zawsze powraca po +/- 100km.

Aktualny przebieg samochodu tj 170k KM , świece mam nowe niedawno zakładane , wszystkie cewki wymieniane w akcji serwisowej przy 110k KM , lecz nie dawno pojawił się błąd z wypadaniem zapłonu na 3 cylindrze to wymieniłem tą jedną aktualnie.

Próbowaliśmy ze znajomym założyć emulator przed katalizatorem , nie pomogło też.

Wtryski były rozbierane , są w dobrym stanie. Rozrząd wymieniony.

Co do diaska jeszcze może być ?

Ktoś coś poradzi , bo obawiam się najgorszego , że to będzie albo sonda lambda albo kat ;/

Opublikowano
Jak Ci chodzi o sondę NOX , to jak pisałem zakładany był emulator przed sondę , więc działanie było podobne tak jakby była założona nowa , a błędy były takie same...
Opublikowano

Troszkę nie rozumiem dlaczego Nox, u mnie Nox się wysypał i w związku z tym pokazywał błędy Noxa, a to nie były te które są tutaj. Wypadanie zapłonu i katalizator- ja bym jednak sprawdził cewkę bo w tych silnikach często padają.

Noxa można usunąć z programu co przerabiałem u siebie i furga aż miło. Wypałem normalnie i przez specjalnym płynem podawanym wcześniej przez gniazdo sondy i nic to nie dawało na dłuższa metę. Tylko wywalić w diabły.

Katalizatorem tez się nie przejmuj mój ukradli albo jakoś się wykruszył (sam nie wiem), niemalże mam przelot i błędami czasami sypnie tylko - swoją droga szukam mufy na lambde, może się orientujesz jaka dać?