Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Panowie czy silniki 535d i 640d to te same jednostki? :roll: Szukam użytkowników którzy mieli styczność z tymi jednostkami, mianowicie czy istniały jakieś usterki czy wady fabryczne w tych silnikach, ponieważ planuję zakup 535d lub 640d z roku 2015 lub 2016 a ni,e mam żadnych doświadczeń związanych z jednostkami 3.0 diesel biturbo.

Pozdrawiam! :D

Opublikowano
W seri F silnik ten występował w wersjach 300/306/313 KM , ale jeżeli bierzesz pod uwagę rocznik 2015 lub młodszy ,to dwie pierwsze Cię nie dotyczą. Ja użytkuję swoje auto od nowości w wersji 313 i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jak w używkach ,ale nowa 640d była kiedyś prawie 100 t zł droższa od 535d ,a to tylko inne opakowanie .
Opublikowano

z moim 535d nic się nie dzieje, bardzo fajne auto i silnik rewelacja - jak trzeba to dynamiczny, jak trzeba to oszczędny.

nie było w tym silniku chyba żadnych fabrycznych wad czy bolących usterek, to stara sprawdzona i doskonalona z czasem konstrukcja

Opublikowano
Aha właśnie to chciałem uslyszeć :D wielkie dzięki, ale no niestety taka sama konstrukcja i właściwosci te same a buda inna i już cena zupełnie inna a podejrzewam że różnicy w jakości nie ma między tymi gablotami :mad2: