Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w radio w e46 byla opcja ustawienia limitu predkosci po przekroczeniu ktorej w zegarach pojawil sie dzwiek. czyli ustawialo sie np 90km/h i w momencie przekroczenia tej predkosci bylo pik.

czy da sie cos takiego zakodowac w radio professional w e90?

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e46 bylo ok. w e9x na razie nikt nie podal recepty. przy kodowaniu zegarow jest opcja z tym zwiazana ale cholera wie co sie zrobi jak sie to przekoduje.
Opublikowano
Korzystając z takiego tematu się podepnę, w chwili obecnej jeżdżę mb w203, wkrótce mam zamiar przesiąść się do e60 i tu moje pytanie, czy w e60 jest opcja limitera prędkości który by działał tak jak aktualnie w moim w203? Teraz sobie ustalam tą samą wajhą co od tempomatu prędkość np 61km/h i mogę mieć pedał w podłodze, a samochód szybciej nie pojedzie dopóki nie wyłączę tej opcji wajszką lub nie wcisnę pedału gazu do końca i kliknę taki guzik pod nim (coś jak kickdown w automacie?). Pytam, bo bardzo lubię tę opcję i pozwala mi ona unikać zapomnienia się w przekraczaniu prędkości co za tym idzie mandatów :D Poruszam się często po drogach gdzie jest limit 50km/h, teren zabudowany choć w okół są same krzaki + z obydwu stron chodnik + z jednej strony droga rowerowa, łatwo przekroczyć prędkość o te śmieszne 20km/h, zapominam czasami włączyć yanosika, człowiekowi się noga powinie na pedale gazu i już 2 stówki mandatu wpada :?