Skocz do zawartości

TŁUMIK KONCOWY BMW 316 120KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie tłumika koncowego, ponieważ chcialbym zmienić lekko dzwiek w autku aby byl troszke "sportowy" zdaję sobie sprawe ze z 1.6/1.9 zbyt wiele sie nie wyciągnie, ale moze zawsze cos ;)

Co myślicie o takim czyms? http://allegro.pl/tlumik-sportowy-basowy-wm-2x80-np-bmw-vw-opaska-i6687561629.html lub cos podobnego z np. tej firmy w podobnej cenie ;)

PROSZE O RADY I OPINIE ;)

Opublikowano

1 Będziesz musiał prawdopodobnie podcinać zderzak żeby weszły te 2 rury :P

2 Co do dźwięku... Nie jestem tajuningowcem, ale nie wiem czy sam końcowy da dużą różnicę w basie wydechu.

Opublikowano
  • Autor
A moze ktos z innych osób mial tłumik z tej firmy i sie wypowie ?
Opublikowano
Myślę, że próbujesz przysłowiowo "rzeźbić w gównie" trzeba by spasować rury, dospawać uchwyty i wyciąć miejsce na rury w zderzaku. A jakie z tego korzyści, że Ci coś tam pobrzęczy głośniej ? Weź się ogarnij i nie rób z tego auta tandetnego sebiksowozu, tyło zostaw tłumik jaki masz lub jak zużyty to załóż normalny dedykowany do tego modelu.
Opublikowano
  • Autor
Myślę, że próbujesz przysłowiowo "rzeźbić w [bAD]" trzeba by spasować rury, dospawać uchwyty i wyciąć miejsce na rury w zderzaku. A jakie z tego korzyści, że Ci coś tam pobrzęczy głośniej ? Weź się ogarnij i nie rób z tego auta tandetnego sebiksowozu, tyło zostaw tłumik jaki masz lub jak zużyty to załóż normalny dedykowany do tego modelu.

nie chce robic takiego. Dlatego sie pytam co myslicie o takim czym, i co ewnetualnie mozna by zmienic. Jeśli dedykowany to jaki?

Opublikowano
Dedykowany czyli przeznaczony do tego modelu np Polmostrów 03.128 Niedrogie i dobre tłumiki
Opublikowano
  • Autor
Dedykowany czyli przeznaczony do tego modelu np Polmostrów 03.128 Niedrogie i dobre tłumiki

a jakaś z końcówek, czy wgl koncówki są w stanie dodac lekkiego mruczenia?

czy moze lepsza byla by wymiana na dwururkę z wiekszego silnika?

Opublikowano

:roll: kolego aż tak potrzebujesz tego pomruku? Z 316 sportowego wozu nie zrobisz, a w oczach innych użytkowników bmw (ceniących sobie ta marke) będziesz kolejnym sebixem w bmw 316 z ryczącym tlumikiem :roll:

Oczywiście twój samochód i nikt ci tego nie zabroni lecz to wiąże się z kosztami i robieniem całego układu wylotowego by miało to jakiś dźwięk.

Chyba nie chcesz by tak brzmiało twoje bmw :duh: https://youtu.be/vJliTK_s6Oc

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
  • Autor
no wiadomo, nie chce aby to tak wyglądało, lecz ta jedna rurka tak zle wygląda.. polerowanie nic nie da, bo po prostu nie podoba mi sie jedna, i chcialbym jakąś dwururkę, no bo wiadomo ze lepiej to wygląda :) i dlatego sie pytam, bo nie zalezy mi na chamskim dzwięku, gdyż to nie jest auto sportowe, tylko zeby lepiej to wyglądało ;) a moze przy okazji nadzwyczajniej lekko podkreśli pracę silnika ;)