Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc mam problem z silnikiem M54 192KM 525i to znaczy komputer pokazuje wypadanie zapłonów raz na wszystkich raz na niektórych cylindrach dzieje się to czasami na biegu jałowym, a zawsze na wrzuceniu w czasie jazdy na luz. Wymieniłem guma przepływomierza, sondy LAMBDA zamienniki, nowe świece BERU, nowe cewki BERU, rok temu zmieniłem. Uszczelki pod kolektorem wydechowym kompletny separator oleju z przewodami.

Mechanicy sprawdzili od gazu wszystko okej. Sondy pracują prawidłowo, lewego powietrza nie łapie. Elektronik stwierdził wypadanie zapłonów i wymieniłem cewki i świece dalej jest to samo. Falowanie obrotów od około 500 do 800. W czasie jazdy samochód powyżej 1000 obrotów pracuje wspaniale żadnych problemów tylko denerwujące falowanie obrotów w czasie wrzucenia na luz i czasami na biegu jałowym wyczyściłem silniczek krokowy. Co dalej robić?

Czasami jak odkręcę korek wlewu oleju słychać lekkie buczenie.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie, bo wydałem już 2 tysiące złotych i dalej komputer pokazuje wypadanie zapłonów, co może być przyczyną dziękuje z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak była sprawdzana szczelność dolotu? Pokaż korekty paliwowe w inpa po rozgrzaniu i na wolnych obrotach. Dopisz 525i do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wiem o co chodzi z inpą co to jest. Szczelność sprawdzali gazownicy, że nie bierze lewego powietrza, jeżeli silnik jest na ssaniu zimny około 1000 obrotów do rozgrzania około 30 stopni jest wszystko okej i jak wyłączy się ssanie spadają obroty i zaczyna sie falowanie, komputer łączy się na wyłaczonym silniku jak włącza silnik nie chce się łączyć i pokazywać parametrów, a na wyłączonym silniku komputer u elektronika łączy się i pokazuje parametry. Na razie dziękuje i proszę o wyjaśninie Inpa o co chodzi. Pozdrawiam dziękuje
Opublikowano
Ja u siebie tez tak mialem na zimnym ok po rozgrzaniu falowal gasl nie chcial jechac na kompie wywalalo blad sond i przeplywka.Wymienilem przeplywke i po problemie w 540i V8.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inpa to program diagnostyczny do bmw i działa przy uruchomionym silniku :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.