Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam wyciek przy samym lewym tylnim kole , to jest plyn do wspomagania . Sa tam jakies typowe miejsca gdzie moze cieknac ? jakis waz ?
Opublikowano
Płyn do wspomagania z tyłu ??? A co on tam ma robic?? Jeżeli juz to hamulcowy bo rurki skorodowały i trzeba wymienic.
Buczu
Opublikowano
:mrgreen: zaraz wezme an palec i posmakuje i zobacze ktory to ;) duzo z tym roboty jest na na jedno kolo ? 30 min , godzine ?
Opublikowano
:mrgreen: zaraz wezme an palec i posmakuje i zobacze ktory to ;) duzo z tym roboty jest na na jedno kolo ? 30 min , godzine ?

Jeśli padniesz trupem to znaczy że hamulcowy, ja bym raczej nie próbował :D

Tam nic innego nie ma, jeśli przy kole to masz strzelony albo elastyczny albo sztywny przewód hamulcowy, jedno i drugie to norma w bmw.

Jeśli elastyczny to jest to szybka piłka (zakładając że da się odkręcić bez problemu), jeśli sztywny to gorzej bo musisz demontować osłony pod autem i się gimnastykować.

Opublikowano
Ja bym proponował wymieni jedno i drugie i drugą strone tez bo tez zaraz poleci. Oczywiście sprawdz poziom w zbiorniczku zebys sie miał czym zatrzymać. Ogólnie zakładam jakies 3-4 godziny na całość.
Buczu
Opublikowano
No tak, na 4. Jak robic to wszystko bo i tak trzeba bedzie zrobic i tak.
Buczu
Opublikowano
cieknie z gumowego przewodu , koszt 60 zl + plyn + odpowietrzanie . Narazie po drugiej stronie nie cieknie wiec nie ruszam bo auto mi potrzebne ;)