Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zanim to zamontowałem przeczytałem kilka forów ludzie na całym świecie to montują i nie słyszałem żeby komuś radio klękło
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To akurat dobra informacja bo sam o Tym myślę :) a w sumie już zamówiłem u gościa tylko podobno czeka na dostawę tych z Androidem 7, ma być szybsze itd- zobaczymy
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem takiej zabawki do mojej e90, ale ma allegro widzę dość spore różnice w cenie.

Z czego one wynikaja lub na co zwracać uwage?

Opublikowano
Gdzieś czytałem że w e90 jest jakiś problem z montażem nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa,trzeba sprawdzić zanim się wyda kase
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mały wyświetlacz bez problemu zostaje zastąpiony dużym.

W zasadzie ten duży jest tabletem tylko o "wyszukanym" kształcie dopasowanym pod konkretny model który ma zastąpić. Od niedawna dostępna jest wersja oparta na systemie Android 7.1

Integruje się z tym co daje fabryczny wyświetlacz.

Poprawili soft i to znacząco.

Touareg znajomego jeździ z poprzednią wersją z Androidem 4 już trzeci rok i nie ma żadnego problemu.

W tej chwili wymieniam głośniki i dokładam wzmacniacz z racji tragedii jaką oferują montowane fabrycznie. Mam wersję biznes.

Kolejnym etapem będzie wymiana wyświetlacza właśnie na ten z Androidem.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam kilka postów wcześniej źle się wyraziłem. Mam zwykle radio bez navi z małym wyświetlaczem, czyli bieda edition hehe jedni piszą że android do działania wymaga ccc lub cic a inni że będzie działać z radiem bez navi, orientuję się ktoś jak to na prawdę jest?
Opublikowano
Cześć, w mojej E91 mam nagłośnienie Harman Kardon, czy końcówka mocy/wzmacniacz jest w tym Androidzie? Czy stracę na jakości dźwięku jak wymienię?
Opublikowano
W androidzie nie ma wzmacniacza to tylko jednostka sterująca a do połączenia ze wzmacniaczem w naszych samochodach jest wykorzystane połączenie aux to jakość troche słabsza u mnie to około 80% oryginału.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam taki problem po zmianie radia z ccc na android włączam np. Muzykę z pendrive i gra dwie sekundy i wla za się radio FM i tak cały czas daje filmik gdzie jest problem?
Opublikowano

Hej,

Sprawdzałeś ustawienia ARM jednostki ( dostępne po wpisaniu kodu ), jest tam opcja automatycznego lub manualnego przełączania AUX.

W opcjach również można przestawić wielkość ekranu bo coś tam jest nie tak, chociażby dlatego że oryginalny obraz systemu jest u ciebie przycięty od góry.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Rok temu kupiłem na aliexpress 10.25" na androidzie 4.4 . Urządzenie trochę " muliło" , zdarzały się sytuacje ,że się zacinało , słaba jakość dźwięku jednak w porównaniu do urządzenia fabrycznego to i tak był wielki krok do przodu. Pojawiły się nowe urządzenia na androidzie 8.1 . Zakupiłem miesiąc temu .Warto było . Audio jakościowo jak oryginał . Wszystko działa bardzo płynnie . Aplikacje ładują się błyskawicznie . Polecam i jeszcze raz polecam ;) .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam czy ktos sie orietuje jaki jest proferowany dvr na usb do androida 7.1
. Wydaje mi się że może być każdy,ja się łącze po wifi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

W chwili obecnej posiadam CCC Professional z fabrycznym zestawem Bluetooth. Zakupiłem u chińczyka androida 8.1. W przyszłym tygodniu będę montował u siebie i mam w związku z tym dwa pytania:

1. Czy do androida mogę podłączyć fabryczną antenę GPS (jeśli tak, to czy potrzebna jest jakaś przejściówka)?

2. Czy android będzie korzystał z fabrycznego zestawu Bluetooth czy ze swojego mikrofonu i połączenia?

Dziękuję za pomoc!

Opublikowano
Witam!

W chwili obecnej posiadam CCC Professional z fabrycznym zestawem Bluetooth. Zakupiłem u chińczyka androida 8.1. W przyszłym tygodniu będę montował u siebie i mam w związku z tym dwa pytania:

1. Czy do androida mogę podłączyć fabryczną antenę GPS (jeśli tak, to czy potrzebna jest jakaś przejściówka)?

2. Czy android będzie korzystał z fabrycznego zestawu Bluetooth czy ze swojego mikrofonu i połączenia?

Dziękuję za pomoc!

Witaj.Możesz podłączyć oryginalną antenę przez przejściówkę ale ta z androida jest wystarczająca ja nie mam z nią żadnych problemów.Co do bluetooth to jeśli z parujesz tel z Androidem to będzie działał mikrofon z androida jeśli nie to oryginał.Uważam że z oryginału jest lepiej.

Opublikowano
Witam!

Dziękuję za pomoc!

Witaj.Możesz podłączyć oryginalną antenę przez przejściówkę ale ta z androida jest wystarczająca ja nie mam z nią żadnych problemów.Co do bluetooth to jeśli z parujesz tel z Androidem to będzie działał mikrofon z androida jeśli nie to oryginał.Uważam że z oryginału jest lepiej.

Rozumiem, że paruję telefon wchodząc w oryginalne oprogramowanie? Możesz mi jeszcze podać rodzaj tej przejściówki? Chce ją kupic przed montażem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Jeśli chcesz korzystać z zestawu głośnomówiącego BMW parujesz tak jak dotychczas jeśli chcesz korzystać poprzez android 8.1 parujesz z tym urządzeniem.

Podłączając oryginalny gps do androida stracisz go w oryginalnej stacji . Po to właśnie jest dołączona dodatkowa antena gps żeby ją podpiąć do androida . Ja przykleiłem antenę w górnym prawym rogu przedniej szyby . Kabel da się poprowadzić tak że go nie widać . Mogę dzięki temu korzystać z nawigacji oryginalnej i takiej jaką wgram na androida .

Opublikowano
Jeśli chcesz korzystać z zestawu głośnomówiącego BMW parujesz tak jak dotychczas jeśli chcesz korzystać poprzez android 8.1 parujesz z tym urządzeniem.

Podłączając oryginalny gps do androida stracisz go w oryginalnej stacji . Po to właśnie jest dołączona dodatkowa antena gps żeby ją podpiąć do androida . Ja przykleiłem antenę w górnym prawym rogu przedniej szyby . Kabel da się poprowadzić tak że go nie widać . Mogę dzięki temu korzystać z nawigacji oryginalnej i takiej jaką wgram na androida .

Dzięki za odpowiedź, wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane! Pozdrawiam!

Opublikowano
Zabrałem się dzisiaj za podłączenie androida w moim E91. Wiązkę puściłem prawą stroną przy schowku, wszystko cacy. Pojawił się problem z włożeniem na swoje miejsce jednostki centralnej CCC Professional. W żaden sposób nie mogę wcisnąć radia, cały czas kostka blokuje wejście. Próbowałem już wszystkiego, nawet wykręciłem ramkę, żeby sprawdzić czy można gdzieś schować kostkę. Nic nie pomogło. Może ktoś z Was ma dobrą radę, gdzie upchnąć kostkę łączącą stary system z androidem? Może jakieś zdjęcia z montażu? Będę wdzięczny z pomoc, bo nie mam już pomysłów.
Opublikowano

Trochę "druciarni" musisz uskutecznić.

Weź jakiś patyk ;) i trzymając cały czas na dystans kostki - wkladaj stację. Jeśli dobrze pamiętam na pewno po prawej stronie góra ale raczej dół - jest miejsce.Musisz tak manewrować żeby te przeszkadzające złącza tam zostały. W pewnym momencie będziesz musiał wyciągnąć drucik bo zrobi się dla niego za ciasno . Za którymś razem powinno Ci się udać.

Opublikowano
Trochę "druciarni" musisz uskutecznić.

Weź jakiś patyk ;) i trzymając cały czas na dystans kostki - wkladaj stację. Jeśli dobrze pamiętam na pewno po prawej stronie góra ale raczej dół - jest miejsce.Musisz tak manewrować żeby te przeszkadzające złącza tam zostały. W pewnym momencie będziesz musiał wyciągnąć drucik bo zrobi się dla niego za ciasno . Za którymś razem powinno Ci się udać.

Dzięki, będę próbował! Oby się udało bo cierpliwość się skończyła :D

Edit: Pełen sukces ;-) prawy dół.