Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do czego służą te dwa przyciski na mojej kierownicy wielofunkcyjnej ? Symbol "słuchawki telefonicznej" oraz symbol " mowy ". Logika podpowiada, że pierwszy do rozmowy przez telefon czyli opcja "głośnomówiąca " , a drugi do wydawania poleceń typu " włącz radio, włącz nawigację". Niestety żadna z nich u mnie w żaden sposób nie działa.... czyli po naciśnięciu przycisku nic się nie dzieje..
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Dobrze ci logika podpowiada :)

Wszystkie multifunkcyjne kierownice miały taki sam zestaw przycisków. Niestety część z nich jest nieaktywna jeżeli nie posiadasz dodatkowych opcji jak np bluetooth w twoim wypadku.

U mnie też jest tak samo (w bagażniku nie posiadam aparatury bt) :|

Opublikowano
Dobrze ci logika podpowiada :)

Wszystkie multifunkcyjne kierownice miały taki sam zestaw przycisków. Niestety część z nich jest nieaktywna jeżeli nie posiadasz dodatkowych opcji jak np bluetooth w twoim wypadku.

U mnie też jest tak samo (w bagażniku nie posiadam aparatury bt) :|

A więc czar prysł :D . Nie posiadam BT ani reszty do wykorzystania tej opcji... :(

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja posiadam obie opcje:) Słuchawka do BT jak kolega napisał. A ten drugi to VOICE CONTROL, aby gadać do samochodu:)
Opublikowano
Ja posiadam obie opcje:) Słuchawka do BT jak kolega napisał. A ten drugi to VOICE CONTROL, aby gadać do samochodu:)

Rozumiem, że VOICE CONTROl to dodatkowa opcja... a mozna ją doprogramować poprzez komputer samochodu ? PS. Obydwu opcji zazdroszczę ;-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko idzie dołożyć. Pozostaje tylko kwestia kasy i opłacalności tego. Zawsze wiąże się to z dołożeniem modułu, dociągnieciem okablowania oraz kodowaniem. Im więcej sam zrobisz tym mniej będzie cię to kosztować:)
Opublikowano
No, to raczej dam sobie spokój,bo sam tego technicznie raczej nie ogarnę...
Opublikowano
Jeśli chodzi o sterowanie głosowe to może jakby ją spolszczyć(w co wątpię) to dałoby radę, bo mając wersję niemiecką żeby się dogadać z Panią Helgą :lol: nawet z instrukcją obsługi w ręku trzeba mieć co najmniej doktorat z germanistyki :D
Opublikowano
Jeśli chodzi o sterowanie głosowe to może jakby ją spolszczyć(w co wątpię) to dałoby radę, bo mając wersję niemiecką żeby się dogadać z Panią Helgą :lol: nawet z instrukcją obsługi w ręku trzeba mieć co najmniej doktorat z germanistyki :D

Ale po angielsku coś tam bym wydukał :-)