Skocz do zawartości

silnik 1,8 is , czy wart zainteresowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No nie wciskajcie człowiekowi, że wam 1,8 is spala 7L. Mój kolega ma takiego w kombi co prawda ale jeździ spokojnie i w mieście nie ma bata na Mariole żeby zszedł na mniej niż 11L, a trasa to około 8,5L. Zresztą pół roku po zakupie stwierdził, że następna będzie z większym silnikiem bo pali o 1,5L więcej a trwałość jednostki nieporównywalna z 4-ro garowcem.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
No nie wciskajcie człowiekowi, że wam 1,8 is spala 7L. Mój kolega ma takiego w kombi co prawda ale jeździ spokojnie i w mieście nie ma bata na Mariole żeby zszedł na mniej niż 11L, a trasa to około 8,5L. Zresztą pół roku po zakupie stwierdził, że następna będzie z większym silnikiem bo pali o 1,5L więcej a trwałość jednostki nieporównywalna z 4-ro garowcem.

Tu nie ma co wciskać.. w trasie 500km, mój Isik z dwoma osobami na pokładzie i załadowanym całym tyłem i bagażnikiem, spalił 7.5 literka...

Normalna, raz szybsza, raz wolniejsza jazda po mieście to tak jak napisałem 10,5 litra.. (według wskazań kompa)

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
moj is pali niecale 8.5 litra benzyny a jezdze normalnie tak do 3 tys. a gazu bierze prawie 11 ale tej wartosci jeszcze nie przekroczyle moze dlatego ze mam krotko gaz. (wtrysk gazu) i wogole to nie jezdze teraz tylko do 3 tys. bo tankuje po 2 zeta/litr. is to najlepsza 4 cylindrowka. a jak chcesz miec 6 garow to tylko 328. bo 2.0 to gowno jest z isem idzie rowno.
Opublikowano

Moim zdaniem powinno się brać pod uwagę tylko i wyłącznie spalanie w mieście - bo tam sie przedewszystkim poruszamy.

Moim skromnym zdaniem najlepsza jest 2,0. Tak jak pisałem może spali o 1,5 litra więcej niż 1,8 ale jak jechałem kumpla 1,8 to się do mojego 2-litrowego staruszka chowa.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
stary daruj sobie is-a dwa walki "wszystkiego więcej" niz w normalnej 4 cylindrówce a to nadal 4 cylindy, mam już takie 4 cylindry i nastepna napewno bedzie 6 garów pewnie 2.0 litry albo moz 2,5 ale napewno nie is. to wyzylowane 1,8 przepraszam ze urazilem posiadaczy takich jednostek, pewnie jak sie dba o autko to ladnie chodzi, ale to tylko 4 cylindry i na spalanie w granicach 11 litrów to mozeszliczyc jak jezdzisz jak emeryt albo jak trafisz na egzemplarz igeiłka, taka bolesna prawda, koles u mnie ma is-a i wporownaniu z moim 1,6 to smiga jak rakieta ale jak wsiadlem w kolegi e36 320 to zupelnie inna bajka ten dzwiek i w ogóle...hmm nie mowiac juz i wiekszych pojemnsciach rzedowych szostek.... niewielezaoszczedzisz na paliwie kupujac is-abo on w pewnych warunkach spali napewno wiecej niz 2.0 litry, kazdy ma swoje zdanie, ale nie mozna mowic ze białe jest czarne itd. Is, to najlepszy 4 cylindrowiec, ale ie umywa sie do R6 pod każdym względem, chociazby do najsłabszej pojemnosci R6 czyli 2.0, co uwazam ze na e36 wystarczy w zupelnosci zwlaszcza jak ktos porusza sie glownie po miescie...pozdr