Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj nie dalo rady nagrac lalo u mnie :) wiec nie chcialem ciagnac do 4000 obr dieslem w deszczu :)

Filmik nakrecony przed chwila.. od 09:30 wyjezdzam na obwodnice. Dla ulatwienia mowie kiedy osiagam 2000 4 bieg i nastepnie 4000. robilem tak 3- 4 proby.

link za sekunde konczy sie uploadowac :D

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz nieładne, chwilowe przeładowanie przy wciśnięciu gazu w podłogę, poza tym jest wszystko ok. Turbinę masz sterowaną podciśnieniem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wymienilem uszczelki kolektora, czyscilem kolektor, dalem nowe elektrozaworki pietburga, odma Bmw i intercooler. Spodziewalem sie ze bedzie rakieta. Ale roznicy nie zauwazylem. Generalnie auto jak sie wkreci to jedzie bardzo ladnie ale ten dol szalu nie robi jak dla mnie. Byc moze nawet przed moimi wymianami zpoltora roku temu lepiej sie zbieral od 0. Mam wrazenie ze cos sie powoli konczy
Opublikowano
Mi wchodził w tryb awaryjny jak osiągał kolo 2670 i trzeba było wyłączać silnik, ale jak jest tak do 2550 w booscie i nie wpada w awaryjny to wydaje mi się, że lepiej jedzie. Takie chwilowe przeładowanie może mieć wpływ na słabszy dól? Że podczas przyspieszania trochę zamula i goni żądane ciśnienie a dopiero na większych obrotach daje dużo, że wydaje mi się że jedzie lepiej niż na 2300?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, przeładowanie odczuwa się jako brak mocy, jak przetwornik jest ok to problem jest w samej turbinie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tak, przeładowanie odczuwa się jako brak mocy, jak przetwornik jest ok to problem jest w samej turbinie.

Bo u mnie jest podobny problem o który właśnie zapytałem, w moim przypadku regulowałem tą śrubką przy gruszce więc widzę, że znowu czeka mnie kręcenie. Dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, przepływomierz nie ma związku, mierzy jak trzeba.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL