Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy można samodzielnie zrobić w zderzaku otwory pod kamery czy trzeba zmienić zderzak na dedykowany do kamer?
Opublikowano
Mozna samodzielnie. W kazdym zderzaku nawet bez zadnych czujnikow i kamer sa naznaczone znaki X od srodka. Jednakze najlatwiej bez zabawy kupic zderzak z otworami.
Opublikowano
No właśnie potrzebuje m do f07 i nie za bardzo mogę znaleźć z otworami
Opublikowano
Pytanie tylko co z mocowaniami samych kamer bo rozumiem że chodzi Ci o te boczne przy kołach. Wywiercić otwory to nie sztuka. Tylko na czym te kamery będą się trzymać ?
Opublikowano
dokładnie o te chodzi. czytałem gdzieś że jest jakaś specjalną taśmą do przyklejania? To w serwisie dostępne?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak możesz kupić taki zestaw ale lepiej chyba kupić inny używany zderzak, te z kamerami są tańsze niż bez.
Opublikowano
ja znalazłem jeden i to za ponad 2 tyś:(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Do jakiego auta?
Opublikowano
5gt tj f07 mpakiet przed lci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Wywiercić otwory to nie sztuka. Tylko na czym te kamery będą się trzymać ?

http://pl.bmwfans.info/parts-catalog/F10/Europe/530d-N57N/browse/vehicle_trim/trim_cover_front/

Nr, 17 Uchwyt lewy 51 11 7 207 921

Nr, 17 Uchwyt prawy 51 11 7 207 922

51 11 ... Halter Side View Kamera links oder rechts aus- und einbauen (ersetzen)

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/f10-525d-lim/repair-manuals/66-distance-system-cruise-control-remote-operation/66-53-reversing-camera-rfk-side-view-camera-top-view-camera/ATWpYGvU

Pozdrawiam Andrzej
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Do F07 to rzeczywiście ciężko.

Wiercisz wiertłem wielostopniowym, i przyklejasz adaptery na taśmę dwustronną, jest naklejona na fabryczne uchwyty.