Skocz do zawartości

rolki pasek napinacz?o co w tym chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie musze wymienic pasek w 316 e36 i teraz tylko pytanie musze kupic pasek i napinacz i rolki czy napinacz to rolki ? bo jak patrze to napinacz kosztuje 120 pasek 70 rolki ok 60 zł dzwonilem do warsztatu to koles powiedział mi ze 550zł wyjdzie wymiana paska z czesciami ? Jestem laikiem puki co czy moglby mi ktos wytłuaczyc o co w tym chodzi i czy cena nie jest zbytnio wygurowana? dzieki za pomoc
Opublikowano

Witam,

jestem świeżo upieczonym posiadaczem E36 M40 - ponieważ u mnie pasek ma być częścią newralgiczną (mam przejechane na nim 43 tysie) też zainteresowany jestem jego wymianą - dowiadywałem się i wychodzi, iz pasek plus 2 roleczki kosztowac mnie będą około 200 (podobno mam 2 roli - napinajaca i obracajacą) nie wime ile wymiana ale jeszcze ciut na tym pasku bedę jeździł.

Swoją drogą jaka optymalna liczba kilometrów jest bezpieczna dla E36 M40 - (316i '92 rocznik)

thx

Opublikowano

Witam wszystkich mam E36 318 m40 niestety te silniki mają pasek wymiana maks. 40000km, ostatnio wymieniałem pasek, rolki i napinacz 280 zł + robocizna. Wymieniać cały komplet! Stara rolka prowadząca potrafi doprowadzić do zerwania paska (fakt).

Pozdrawiam.