Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem powstał wczoraj podczas parkowania auto porostu zgasło i już nie odwaliło. Do domu wróciłem na lawecie tam sprawdziłem bezpiecznik od pompy i niby wszystko ok. Pytanie czy jeżeli będzie uszkodzony czujnik położenia wału to pompa nie poda paliwa? Pytam bo zdjąłem przewody z filtra paliwa i niestety nie nic nie leci
Opublikowano

Dobrałem się do pompy prawej i lewej obie słychać jak po przekręceniu kluczyka zaczynają "buczeć" ale auto dalej nie odpala. Zdjąłem przewód paliwowy i tak naprawdę myślałem że siknie paliwem jak przekręcę kluczyk a tam tylko lekko poleciało paliwo. Teraz już sam nie wiem co jest na kompa nie mam jak podjechać i tak szukam po omacku. Słyszałem jeszcze o jakiejś pompie progowej że jest tylko gdzie. Nazwa wskazuje że w progu, ale którym. Proszę o pomoc.

Nie wytrzymałem i poszedłem szukać jeszcze raz, prąd na pewno dochodzi do pompy podpiąłem próbówkę pod przewody i prąd pojawia się na około 3 sek czyli zasilanie jest. Ile mogłem tyle odkręciłem pod spodem (osłona progu i coś tam jeszcze) i znalazłem tylko przewody żadnej dodatkowej pompy, tzn.może jest pod tą większą osłoną ale do niej jeszcze się nie dobrałem. Jakieś pomysły?

Niedziela, a co tam jutro poligon nerwy by mnie zjadły jak bym jeszcze nie pogrzebał. No i już coś wiem, a mianowicie pompa z prawej strony pompuje paliwo na lewą stronę dlatego myślałem że pompa nie pompuję bo ściągałem przewód prawdopodobnie od powrotu myślę że załączone zdjęcie lepiej to wytłumaczy.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/12cc174a28b818ba

Czarna strzałka to przewód który myślałem że to zasilanie a tu zonk, paliwo podawane jest przewodem oznaczonym czerwoną strzałką. Teraz wiem na pewno że paliwo ze zbiornika wychodzi, ale nie dochodzi do silnika. Czy pokazana strzałką zieloną to ta tak zwana pompa progowa. I co może być że paliwo dalej nie idzie.

• 1 miesiąc temu...